Akinek inzulinrezisztenciája van, az adhat vért?
Figyelt kérdés
Megkérdezem majd helyben az orvost, csak előzetesen érdeklődöm. Ha rossz helyre írtam a kérdést, bocsánat, de az IR miatt ide gondoltam, hátha van más is így, hogy vért adna, de IR-es (nagyon enyhe)2015. júl. 3. 09:00
1/10 anonim válasza:
Szia én az vagyok. Gyógyszert nem szedek rá csak diéta mozgás. Adtam már vért, nem volt probléma, mondjuk és többet plazmát adtam ott azt mondták a folyadékbevitel a fontos. Ha gyógyszert szedsz azt viszont nem tudom mi a helyzet. Mondjuk én 0 RH neg. vagyok úgyhogy szerintem úgy voltak véradásnál ha egy mód van rá leveszik :D
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :-) nekem is ez a vércsoportom, ezek szerint nem lesz gond, nem lettél rosszul :-)
2015. júl. 3. 09:23
3/10 anonim válasza:
nem bár azért egy kicsit mindig megviselt a véradás, aznap elég gyenge vagyok. Jah meg annyi hogy nekem elég jó a vénám nagyon hamar lejön a vér és ez pluszba megerőltető a szervezetemnek
4/10 A kérdező kommentje:
Olyan tapasztalat is érdekelne, aki szed gyógyszert (nekem 500 mg meforal van előírva), de mondjuk aznap később venném be...
2015. júl. 3. 10:09
5/10 anonim válasza:
Igen, napi 3x szedtem Meforalt és eddig kétszer adtam vért. Nem volt vele gond.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :-) de azért bevallom, hogy szedem amúgy, nehogy baja legyen annak, aki kapja :-/ Gondolom Te is szóltál, vagy nem is kell róla mondani semmit? Biztos fura kérdések, de egy hónapja élek ezzel és próbálom felvenni a fonalat. Annyi mindenre hatással van ez a betegség :-( persze a legrosszabb a nehéz teherbeesés :-((
2015. júl. 3. 10:14
7/10 anonim válasza:
Dokija válogatja. Van aki engedi van aki ne. De lthyroxin mellett pl. Sehol nem lehet.
8/10 A kérdező kommentje:
Értem, az nem tudom milyen gyógyszer, szerencsére nem találkoztam vele.
2015. júl. 3. 10:18
9/10 anonim válasza:
Igen, sok mindent befolyásol. Én őszinte voltam, elmeséltem, mit és miért szedek, kérdezett az állapotomról, mióta tudom, hogy kezeljük, stb. Szerintem senkinek sem érdeke a titkolózás, ha gond van ezzel, akkor nehogy ártsunk másnak. Elvégre segíteni megyünk :))) Sok mindent megváltoztat ez a probléma, de sok mindent pozitív irányba is, elég ha csak a két gyerekemre nézek, a leadott kilóimra, az egész életmódomra:) én már évek után úgy érzem, jobb nem is történhetett volna, mint hogy megállapították mi a baj. Végre jól vagyok :)
10/10 A kérdező kommentje:
Gratulálok a két gyermekedhez! :-) mi az elsőre várunk, nagyjából nyolc hónapja. Azt hiszem én időben mentem el dokihoz, az eredményeim korántsem olyan rosszak, de a pattanások előjöttek és a teherbeesés sem sikerült. Ezért mentem el még az egy éves határ előtt. Most bizakodok, én mióta a diétát tartom fogytam is és a pattik is visszahúzódtak, illetve a ciklusom is 29 napos lett már kétszer (előtte 33-36) Már csak a baba hiányzik :-) de tudom, hogy türelem kell, elvégre a gyerekhez is szükségem lesz rá, most legalább megtanulom!
Akkor szólok a dokinak, de azért remélem engedi a véradást :-)
2015. júl. 3. 10:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!