Van valaki akit nem rég műtöttek endometriózisal (laparoszkóppal)?
Engem novemberben műtöttek a SOTE-n, 4-es endóval. Mivel bélérintettség is volt, így elég sokat kellett várnom a műtétre.
Kedden kellett befeküdnöm, szerdán volt a műtét, szombaton pedig már mehettem haza. A fájdalom kibírható szerintem.
Szia
Nekem Februárban volt a Bajcsy kórházban. Kedden ment be szerdán én voltam az első fél 9-kor. Csütörtökön haza. Nekem csak 3 lyuk volt. A köldöknél, bal és jobb oldalon a bikini vonalnál. A köldöknél semmi sem látszik. A bal oldali vágás egy picit nagyobb mert ott kivették a petevezetőt, mit utóbb kiderült endometriózis volt benne. Mély altatásban csinálják. Ez úgy zajlik hogy előtte elkábítanak majd íntubálnak hogy tudjanak lélegeztetni. Felébredni a szobádban fogsz. Mikor már észhez térsz a nővérek segítenek kimenni wc-re. Ha nem volt semmi gond akkor hagynak mászkálni. A mászkálás jót fog tenni mert a CO gáz miatt fog szúrni a vállad a bordád alatt. Ez egy pár nap után megszűnik :) Én összehúzó tapaszt kaptam és nem volt varrat szedés.
Előtt már vasárnap éjféltől csak ihattam. Kedden délután még meg kellett inni az kis hashajtót és utána éjfélig lehetett még inni utána már nem.
Ha valami kérésed lenne még szívesen válaszolok.
Ja az időpontot úgy kell kiválasztani hogy a ciklus első felében legyen mert utána nem csinálják meg!
Azt nem tudom hogy amúgy mennyi idő mert én kifejezetten egy dokihoz mentem és kb 2 hét múlva volt a műtét.
Sok sikert! Kitartást!
Szia
3-as vagyok.
Műtét után 2 hét volt amíg kímélten magam. Nem emeltem nehezet segítettek takarítani. Sokat sétáltam és pihentem. Főzni már műtét utáni hétvégén főztem de csak egyszerű kajákat ami max 1 óra alatt megvolt. 2 hét után kellett visszamenni kontrollra és utána mindent szabd volt csinálni. A szex is két hét tilalom. Fürdeni sem szabad mert nyitva lesz a méhszáj és nagy a fertőzésveszély. Én 2 hét után is csak fokozatosan álltam vissza mindenre. Kb 1 hónap után mert először tornázni.
Szia
1 hét volt mert volt még szabad hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!