Találtak az epémen egy epepolipot és ki kell venni az epémet. Hogy zajlik az epeműtét? Meddig kell benn maradni a kórházba ha laparoszkóppal csinálják majd a műtétet.
Az epe eltávolítása laparoszkópiás eljárás útján, 3 (egész pontosan a drain miatt 4) pici kis vágáson történik. Egyszerű rutinműtétnek mondható ma már. Időtartamban sem sok és a posztoperatív (operáció utáni) lábadozás sem hosszadalmas, körülbelül 2-3 nap megfigyelés után haza is engednek. A kimetszett képletet szövettani vizsgálatra küldik, majd Téged hazaadnak, egy rövidebb diétát és véralvadásgátló adását kell majd betartanod. 8-10 napon belül pedig varratszedés. Remélem mindent megválaszoltam.
Üdv!
Itt vagyok, aki azt mondta, hogy nem kell thrombózisprofilaxis LC után.
Történetesen kórházban dolgozom és bármily hihetetlen, éppen sebészeti osztályon.
Szóval nyugodtan leszállhatsz a magas lóról.
Nagyjából stimmel amit írtál, kivéve ezt a Fraxi/ Fragmin/ Clexane dolgot, ill. kicsit eltúloztad az ápolási napok számát. Műtét utáni második nap délelőttjén hazamehetnek az ilyen műtétes betegek.
Nekem pl azért kellett megfigyelés, mert gyulladt volt a hólyag. De mindenki bent volt péntek reggeltől hétfő délelőttig.
Különben én sem kaptam véralvadásgátlót, de mivel kicsit paráztam, ezért szedtem aspirin protect-et. Legalább megnyugodtam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!