Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 3,5-ös TSH jó a teherbeeséshez?

3,5-ös TSH jó a teherbeeséshez?

Figyelt kérdés
Az orvosom szerint teljesen jó,de sokan azt írják a neten,hogy ez sok.
2015. ápr. 21. 20:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem. T3, t4 mennyi? Női hormonjaid?
2015. ápr. 21. 20:57
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sok.

Nekem az orvosom azt mondta, hogy 3 alatt kell tartani, ha babát szeretnénk.

2015. ápr. 21. 21:41
 3/12 anonim ***** válasza:
49%
Szia, nagyon is sok, teherbeeséshez 1 közelinek kell lennie.
2015. ápr. 21. 21:51
 4/12 anonim ***** válasza:
50%
nekem az orvos a 6osra is azt mondta, hogy OK, erre még nem kell gyógyszer...
2015. ápr. 21. 22:49
 5/12 A kérdező kommentje:
utolsó, sikerült teherbe esned a 6-os TSH-val?
2015. ápr. 21. 23:12
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondták, hogy 2,5 alatt kell lennie...
2015. ápr. 22. 05:25
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok doki csak azt nézi,hogy határértéken belül van-e. Nem azt,hogy ez a teherbeeséshez jó vagy nem. Mert a kettő nem ugyanaz.

Nem kizárt ilyen, sőt ennél magasabbal sem teherbeesni, bár ritka, és el is mehet a baba.

2015. ápr. 22. 06:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a doki, hogy teherbeeséshez 1 körül kell lennie.
2015. ápr. 22. 09:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Az én nőgyógyászom endokrinolügus is és azt mondta, hogy ha a többi adat tökéletes, és nem vagy meddő, akkor bőven belefér.

Egy dolgot említett hogy a terhesség előtt nem árt annyira lefogyni amennyire csak lehet, mert ez is nagyon fontos.

3,5 TSH annyira alacsony, hogy arra gyógyszert szedni szerinte fölösleges, majd ha egy év után nem jön össze a gyerek, és mindent megtettünk a próbálkozás terén akkor lehet a TSH-ra gyógyszert szedni. De szerint- endokrinológus orvos és nőgyógyász is- többet árt mint használ a gyógyszer.

Nekem az unokatesóm tsh-ja rendben van, huszonéves, 1 körül van, és minden más adat is, mégis megmondták neki az orvosok hogy genetikailag meddő- törődjön bele, és fogadjon örökbe gyereket, mert ők csodát nem tudnak művelni. Legalább őszinték voltak vele, és nem szedtek ki belőle még több pénzt a semmire...

2015. ápr. 22. 10:03
 10/12 Manka68 ***** válasza:

Nem jó a 3,5. Sok, azt jelenti, a pajzsmirigyed "túlórázik" hogy le tudja gyártani a hormonjait (T3, T4). Egy ideig még lehet ez a két érték elég jó a teherbe eséshez, de idővel már nem, és akkor ha esetleg sikerült is teherbe esni, vetélés lehet a vége, vagy a baba pajzsmirigye is túl lesz pörgetve már az anyaméhben. Az 1 körüli TSH érték az, amikor a pm a megfelelő mértékben van dolgoztatva. A gyógyszer, amit pm alulműködésre adnak, az a T3. Gyakorlatilag hiánypótlás, ami segít a szervezetednek. Három havi adag 150Ft. Ezért szerintem nem érdemes kockáztatni a magasabb TSh-val, és várni a csodát. Van akinek így is sikerül idővel, de legtöbbünknek bizony nem.

Mi anno már két éve próbálkoztunk, túl voltam sikertelen inszemen, amikor kiderült az alulműködés. 3,9-es TSH-val nem segített a meddőségi kezelés sem. Kaptam l-thyroxint, két hónap türelmi időt írt elő a doki. A harmadik hónapra 1,76 lett a TSH-m, és 1000 a HCG-m. :-)

Sajnos elvesztettük a babát, de már sosem derül ki, hogy még várnunk kellett volna egy kicsit, vagy valami más volt az oka.

Szóval szerintem ne hagyd magad, addig keress, míg nem találsz egy jó dokit, aki nem bagatellizálja el a problémádat.

2015. ápr. 22. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!