Van itt olyan lombikos, akinek ma volt a beültetés? Vagy tudna segíteni lombikos a beültetéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy természetes terhességnél ugye 14. nap körül találkozik a két ivarsejt, megtermékenyülés és utána vándorol a méhbe és ott beágyazódik, ami kb a kimaradt vérzéskor van. Lombiknál ugye most a 17. napon volt a beülti és azt mondták 3 nap múlva ágyazódik be, tehát 1 héttel korábban, mint sima terhességnél? És akkor 1 héttel előbb szülök, és úgy is fogják kiszámolni az időpontot, vagy rosszul tudom és természetes terhességnél is előbb van a beágyazódás, csak a teszt mutatja ki 4 hetesen?
2015. márc. 16. 15:10
 1/10 anonim ***** válasza:
A beágyazódás nem egy pillanat, hanem kb 1 hét. Ha 3 nap múlva kezdődik, a 27-28. napra fejeződik be.
2015. márc. 16. 15:22
 2/10 A kérdező kommentje:
A doki azt mondta, hogy a beültetést követő 3. napon fog megtörténni a beágyazódás, emiatt ebben a 3 napban kell a kímélő életmód, utána már nem. Lombiknál így van, pont ezért kérdeztem, hogy természetesnél hogy van? Vagy lehet úgy értette, hogy 3 napig fog tartani, és a 3. napra fejeződik be, de ez tuti, mert utána már nem fog.
2015. márc. 16. 15:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia!Hány naposan kaptad vissza?
2015. márc. 16. 18:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

3 napos transzfer

1 nappal a transzfer után. . . a pre-embrió növekszik és fejlődik

2ntu. . . a pre-embrió blasztocitává alakul át

3ntu. . . a blasztocita kiszabadul a burkából

4ntu. . . a blasztocita a nyálkahártyához cuppan

5ntu. . . a beágyazódás elkezdődik, a blasztocita elkezdi beásni magát a nyálkahártyába

6ntu. . . folytatódik a beágyazódás

7ntu. . . a blasztocita teljesen beágyazódott és külön van már placenta sejtje és embrió sejtje

8ntu. . . a placenta sejtjei elkezdik a véráramba küldeni a hcg-t

9ntu. . . még több hcg választódik ki az embrió fejlődésével

10ntu. . . még több hcg választódik ki az embrió fejlődésével

11ntu. . . a hcg szint már elég magas ahhoz, hogy a vizeletből megállapitható legyen a terhesség

5 napos (blaszto) transzfer

1ntu. . . ezen a napon szabadul ki a blasztocita burkából

2ntu. . . a blasztocita hozzá cuppan a nyálkahártyához

3ntu. . . a beágyazódás megkezdődik a blaszto elkezdi beásni magát

4ntu. . . a beágyazódás folytatódik, a blaszto egyre mélyebbre ássa magát

5ntu. . . befejeződik a beágyazódási szakasz külön sejtjei vannak a placentának és az embriónak

6ntu. . . a placenta sejtek megkezdik a hcg kiválasztást a véráramba

7ntu. . . még több hcg termelődik az embrió fejlődésével

8ntu. . . . hcg termelődés folytatódik

9ntu. . . a hcg szint már elég magas, ahhoz, hogy a vizeletből megállapitható legyen a terhesség

2015. márc. 16. 18:59
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi, ez így tök érthető! Tehát péntek reggel 8-kor volt a leszívás és hétfő fél 1-kor a beültetés, tehát 3 napos volt. A doki azt mondta 3 napig kell kímélő életmód, mert csütörtökön lesz a beágyazódás. De volt egy csaj, akinek azt mondta, hogy szerdán lesz, mert blasztociszta volt. Akkor így már értem!
2015. márc. 17. 07:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia.

Én úgy tudom hogy leszívás -2 hét! Tehát mint egy normál terhességnél.

Nekünk ET+13 napon volt a vérvétel 201 hcg és 190 progi, és két hét múlva rendeltek vissza terhes ultrahangra ahol elvileg már szívhang is lesz. Tehát szerintem normálisként számolják. Egyébként 1 embriót kaptunk vissza 5 sejtesen és első lombik volt!

Nálad? Sok sikert! :)

2015. márc. 17. 11:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Egy 9 és egy 12 sejtes és 11 nap múlva derül ki. És amikor pozitív utána még meddig kell a meddőségibe járni terhesgondozásra? Vagy hányszor, mikor mehetek a rendes dokimhoz?
2015. márc. 17. 16:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Amikor a vértesztpozitív utána két hétre rá ultrahang.mi most erre várunk. Utána még szerintem amig nem vagy 12 hetes gondoznak, utána átadnak a privát dokinak.
2015. márc. 18. 07:30
 9/10 anonim ***** válasza:
szia,sikerült?
2015. ápr. 2. 21:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Sikerült?

Nekünk igen,bár sárgás barnás folyás kisérti meg életünk és egyszer vérzés is volt,minden rendnben, már 1,2 cm a babánk :) Szerdán megyünk ultrahangra ismét ellenőrzésre :)

2015. ápr. 6. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!