Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mivel lehetne "elrontani" a...

Mivel lehetne "elrontani" a spermiogrammot?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy szokatlan kerdes, de a helyzet a következö. Külföldön elünk, es nagyon regen varunk babara. Ahhoz hogy a tb atvegye a lombik költsegenek legalabb egy reszet (egy probalkozas 4-6000 euro közt van, ebböl allnanak 70%ot, plusz meg a gyogyszerek) bizonyos kriteriumoknak meg kell felelni, a nönek vagy a ferfinak. En sajnos egyik betegseget sem tudom produkalni. Igy kaptunk egy tippet egy meddösegi szakorvostol, hogy csinaltassunk uj spermiogrammot ( a lombikhoz ugyis kettöt kell benyujtani), abban az esetek 80%aban lehet hibat talalni. Megneztem a kriteriumokat, es ugy fest a ferjem tul egeszseges, minden eredmenye tul jo. Mivel az eredmeny ket eves, ugysem szamit hivatalosan. Szoval a következö mintat le kene valahogy rontani, de hogyan? Sokaig ne szexeljünk, vagy eppen a mintaadas elött kevessel?
2015. jan. 29. 20:23
 1/9 anonim ***** válasza:

A mintaadás előtt szexeljetek, akkor kevés is lesz a mennyiség és benne a sperma szám is.

Ha rákérdeznek, hogy hogy hogy ilyen kevés akkor pedig hazudtok hogy ti minden előírást betartottatok. (mi végig csináltuk, mintavétel előtt 2 nappal nem lehet szexelni elvileg)

2015. jan. 29. 20:29
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszt. Rosszabb is letz töle az eredmeny?
2015. jan. 29. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Az első hülyeséget beszél, egy 60 milliós spermaszám nem csökken a kritikus érték alá egy együttléttől.

Amúgy a forró fürdőtől is csökken a spermaszám.

Akinek mondjuk 15 millió/ml a spermaszáma, és mondjuk egy szaunázástól felére csökken, ott van jelentősége trükközni.

2015. jan. 29. 21:15
 4/9 anonim ***** válasza:
De még lehet az is túlzás, ha felére csökken ezektől az akcióktól...
2015. jan. 29. 21:16
 5/9 A kérdező kommentje:

Na ez itt a "gond". A ferjem eredmenye 70 mil/ ml. Lehet zarnom ket napra a szaunaba :))

Tudom nevetseges, hogy ez a problemam, de egyszerüen nem latunl mas eselyt a babara. Es nem akarjuk az összes sporolt penzünket erre költeni...

2015. jan. 29. 21:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Egészen egyszerű! A spermiogrammhoz nem feltéltenül kell helyben mintát adni, vihetitek is. Ilyenkor felhivják a figyelmet hogy mielöbb vigyétek a mintát és tartsátok testmelegen (nadrág, kabátzsebben) mert ugye hidegben hamarabb halnak a kisfickók. Vagyis ki kell őket hűteni, emellett minél tovább vannak levegőn annál kevesebben maradnak "életben". Szerintem ez egy viszonylag jó megoldás.
2015. jan. 29. 22:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Tényleg jó ötlet amit az utolsó mond.

Hogy biztosra menjetek, akár a mintaadás reggelén is szexelhettek még, feltéve, ha utána a párod képes lesz még egyszer ejakulálni, ilyen téren te ismered őt jobban, nem én :)

Vagy ha mindenképp a helyszínen kell produkálni a mintát, akkor, ha hamar végez, csinálhat úgy, mint akinek sokáig tart a szokatlan körülmények, stressz miatt és akár 15-30 perccel később is leadhatja a mintát, közben fújogassa, hűtse, vagy mit tudom én, lehet, hogy hülye ötlet, de egy próbát megér :)

2015. jan. 29. 23:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Férjemnek is volt lehetősége vinni a srácokat... Egy órán belül be kellett érni, testmelegben tartani a cuccot. Mi beértünk egy órán belül, de a januári hideg nem tett jót így sem a srácoknak, lecsökkent a mozgékonyságuk, pedig belső zsebben utaztak... Onnan tudjuk, hogy csökkent, hogy már percek óta a mikroszkóp alatt voltak, a biológus épp papírra akarta vetni az 50%-ot, mikor újra bele kukkantott a készülékbe, és mondta, hogy felmelegedtek, már gyorsabban mozognak. Így azeredményt is javította... Tehát ebben a januári hidegben ha nem óvja párom annyira a dobozkát az időjárástól, lehet, h még jobban lecsökken a mozgásuk és akár rossz eredmény is kerülhetett volna a papírra. A másik meg az idő... ha kicsit késve érkeznétek.
2015. jan. 30. 10:41
 9/9 anonim ***** válasza:
termálfürdő a férjednek + emellett 1 hét szexmentes életmód. tuti a siker. mi így csesztük el (nem szándékosan) az első spermiogrammot.
2015. febr. 10. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!