Meddig tart a lelki fájdalom?
Mikor jön el végre az az idő, hogy el merek menni emberek közé, és végre nem tartok attól a kérdéstől, hogy: "ti nem terveztek babát?" ?
Mikor érzem újra azt, hogy felhőtlenül tudok beszélgetni a barátaimmal? Azokkal a barátokkal, akik ezidő alatt teherbe estek, sikeresen szültek?
Mikor jön el az, hogy nem azon rágom magam egyfolytában, hogy miért pont velem cseszett így ki az élet?
Mikor lesz az, hogy nem azt látom mindenhol körülöttem, hogy mindenkinek sikerül, csak nekem nem?
Meddig fáj még??????
kb 2 éve.
Írd le ide mit érzel. Hátha segít.
Szia!
Mi 5 évig küzdöttünk a babáért, mindent megpróbáltunk ami csak lehetséges. Nem sikerült.
Eleinte csak a szűk család tudott róla, később a munkahelyemen is el kellett mondanom, mert nem értették, miért hiányzom olyan sokat.
Ahányszor csak beszéltem róla, egyre könnyebb lett. :-)
És érdekes módon nem a sajnálkozó tekinteteket kaptam, hanem biztatást, és tanácsokat. :-) Volt köztük nagyon jó is, az egyik munkatársamnak köszönhetem, hogy egyáltalán tudom miért nem sikerült teherbe esnem.
Szerintem neked is jót tenne, ha a világtól való elvonulás helyett inkább beszélnél róla. Akkor nem egymagadban rágódnál a témán.
Amikor az embernek nincs munkája, amúgy is hajlamos a befordulásra, ha az anyagiak nem hiányoznak, keress magadnak valamilyen elfoglaltságot otthon, az is segíthet. Vagy vegyetek egy kiskutyát, az garantáltan le tudja kötni az ember napjának nagy részét.
Egyébként hol tartotok a kivizsgálással? Kiderült már valami? Kapsz valamilyen kezelést?
Ha elég kitartóak vagytok, előbb-utóbb sikerülni fog a baba!
.-)
Talán kicsit offnak tűnik, de én a másik oldalról szenvedek ugyanígy. Az első babára egyáltalán nem "gyúrtunk rá", de 5 hónao után teherbe estem vele. Nagy boldogság - koraszülés - temetés. Kivártunk 6 hónapot. Új próbálkozás, 3 hónap után teherbe estem. Ikrek!!! Dupla öröm - egyik baba elment - gyáz és remény - másik baba is elment. 3 hónapot kivártunk, majd elsőre teherbe estem. Hematóma, vérzés, nyitott méhszáj, rettegés.
11 hkm
Szóhoz sem jutok, amin keresztül mentél :( ilyenkor olyan elenyésző az én problémám.. Nagyon sajnálom, biztosan egy nagyon erős nő lehetsz ha ennyiszer sikerült talpra állnod. Szívemből kívánom, hogy teljesüljenek az álmaid! Jó egészséget kívánok Neked. Bármilyen nehéz, ne hagyj helyet a félelmeidnek a fejedben. Minden jót!
Monyk
Drága Monyk, ti is nagyon erősek vagytok! Soha ne adjátok fel a reményt. Hiszem azt, hogy azok a nők, akik nagy nehézséggel estek teherbe vagy nehézséggel horták ki a babájukat, azok sokkal jobb anyává válnak.
Az ember sokkal jobban értékelni azt, amiért megszenved, mint azt, ami csak úgy az ölébe hullik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!