Mire számitsak? Milyen vizsgálatokkal nézik meg hogy meddő vagyok vagy sem?
Sote 1 asszisztalt reprodukcios osztalyan igy vannak a vizsgalatok.
Nonek egy hormonsor /4 vervetel/ ferfinek kozben 2 spermavizsgalat, utana konzultacio. Nekunk ezeken minden rendben volt igy a kovetkezo lepes a petevezetek atjarhatosagi vizsgalat volt. Utana ujra konzultacio. Mivel az egyik petevezetekem atjarhato, igy meg tudtak kezdeni a kezelest.
Itt tartunk most. Petesejt stimulacio terminalt egyuttlettel. Ugy tudom, hogy ha ez nem siketul, akkor az inszeminacio a kovetkezo lepes.
Az alap az, hogy neked csinálnak egy nőgyógyászati rutinvizsgálatot, meg egy részletes hormonsort, jó esetben nézik az inzulint, pajzsmirigyet is. A párodnak néznek egy spermaképet. Ezekből már rengeteg minden kiderülhet.
Ha úgy tűnik, a fentiekkel minden rendben, érdemes lehet csinálni egy átjárhatósági vizsgálatot nálad, HSG, vagy altatásos laparoszkópos műtét formájában. Nekem az utóbbi volt, és nagyon nem bántam meg, mert így derült ki, hogy van egy icipici endometriózisom, ami soha semmilyen tünetet nem okozott. Meg ha találnak valami gondot (elzáródás, letapadás), egyből meg is tudják oldani. A HSG kizárólag a petevezetékek átjárhatóságáról ad infót, a laparoszkópos műtét során viszont megcsinálják a méhtükrözést, a hastükrözést, az átjárhatóságot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!