Van esélyem így természetes úton teherbe esni?
Szokásosan elvesztél a csodálatos sztk rendszerben, nemtörődöm orvosok között. Én is így jártam, 4 évig félrekezeltek. Menj olyan helyre, ahol tudják, mit csinálnak! Nekem itt segítettek: www.mensmentis.hu
Távkonzultáció is van, ha nem vagy bp-i, beszélj meg velük mindent!
Endokrinológussal nézess hormonértékeket. Lehet pcos-os, inzulinrezisztenciád, stb. Ezt a hormoneredmények alapján fogják tudni megmondani.
Addig is megteheted, hogy változtatsz az étkezéseden, és el kezdesz mozogni, amit valószínűleg az endokrinológus is tanácsolni fog. Az étkezést érdemes szénhidrátcsökkentetten csinálni, és ezen belül sem fogyasztani egyáltalán semmilyen finomított terméket: finom liszt, cukor, krumpli (keményítő miatt) KUKA (és minden, ami ezeket tartalmazza: tésztát, péksütik, gyorséttermi kaja, üdítők (a rostosak is, kivéve, ha frissen facsart), kávé, alkohol), mindenféle feldolgozott étel, beleértve a felvágottak jelentős részét.
Amit lehet enni: zöldség (minden mennyiségben), gyümölcs, hús, magvak, barna rizs. Én kis mennyiségben tönköly lisztből, vagy Graham lisztből készült dolgokat is szoktam enni. A cukrot amennyire lehet, elhagytam, ha nagyon kell, akkor eritrittel pótolom. Sült húst, zöldségköretet bármelyik étteremben adnak. A levesek, főzelékek egy részéről sem kell lemondani. Sütőzacskóban nagyobb mennyiségben lehet sütni csirkemellett, utána adagonként lefagyasztani, és lehet vinni a munkahelyre. A magvakból készült őrleményekből lehet sütiket csinálni, és azzal pótolni., ha hiányzik.
Az aviva tornát nagyon tudom ajánlani, 1 évig maradt kia ciklusom, és utána a fentebbi étrenddel, és ezzel a hormontornával rendeződött. Barnázés még mindig előfordul, most arra szedek barátcserje-kapszulát, de úgy tudom, hogy a gyógyszertárakban is kapható Premens-ben is az van.
Kívánom, hogy minden jól alakuljon.
Szia!
Én is a mens mentist ajánlom, az ország legjobb endokrinológusai ott vannak. :-)
Felejtsd el a nődokikat, ehhez nem értenek. Sajnos sokan beleszaladunk abba a hibába, hogy ha babát szeretnénk és nem jön össze, nőgyógyászhoz fordulunk. Pedig a hormonproblémák nem rájuk tartoznak.
Jó eséllyel PCOS-s, inzulin rezisztenciás lehetsz, erre a hármas kezelés a megoldás, nem a hormonturbó. Terheléses cukor + inzulin vérvétellel lehet kimutatni, amit csak endokrinológus kérhet, és tud értékelni. Közülük sem mind, csak aki erre a betegségre specializálódott.
Ha nem akarsz fölösleges köröket futni, akkor mens mentis. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!