Segitség! 9-1o M/ml spermaszám mellett a nőt is stimulálják lombik alatt? Ez az érték mit jelent? Nagyon rossz?
most jöttem a párom leletével a meddőségi központból, és szembesültem az eredménnyel, miért nem sikerül a terhesség 8 hónapja. Ez az érték alacsony, 9-1o M/ml van a papiron, és a morfológia, ami 2. Ez igy mit jelent? Az asszisztens azt mondta, ezzel az eredménnyel ne menjünk inszemre, spontán sincs sok esélye a megtermékenyitésnek, csak lombik jöhet szóba. azt szeretném még kérdezni, hogy ezzel milyen esélyeink vannak, és hogy ilyenkor a nőt is stimulálják? én miken fogok átmenni? és a párom?
lombikosok légyszi segitsetek. nagy sokk ért most. erre nem gondoltam, végig azt hittem velem lehet a baj.
Szia!
A többi adatot nem írnád le? Mennyi a mozgó, és minden mást, ami a papíron van?
Nekünk is 10 millió/ml volt a spermaszám. Ebből azt hiszem, hogy 40% mozgó, mondjuk nem volt benne "beteg" sperma.
Miattam lett volna lombik, nem miatta.
Elzáródtak a petevezetékeim, de HSG-től megnyíltak, és az első hónapban terhes lettem spontán.
persze irom, csaknem tudom hogy ez igy mit jelent. segitetek légyszi értelmezni?
ph: 8 (>7,2)
spermium koncentráció: 9-19 (>15M/ml)
Spermium ejakulátum 54-6o (>39M)
mennyiség 6 (>1,5 ml)
viszkozitás: neg
Agglutináció: neg
Peroxidáz: neg
progressziv mozgó: 45% (>32%)
nem progressziv mozgó: 5%
teljes motilitás: 5o% (>4o%)
nem mozgó: 5o%
Morfológia: 2% (4%)
diagnózis: oligo teratozoospermia
ez mit jelent?
nálad hogy derült ki hogy nincs benne "beteg"?
tudnak ezzel a betegséggel tenni valamit? tudnak jó spermát csinálni ebből? van reményünk?
Első vagyok!
A tetrazoospermia jelenti azt, hogy 96%-nál több a kóros benne. 2 fejű, vagy 2 farkú...
Az oligo jelenti azt, hogy kevesebb, mint a normális, ami minimum 15 millió/ml.
Onnét tudom, hogy nekünk nem volt benne beteg, mert ez kiderül a vizsgálaton, ahogy nálatok is.
Ahogy nézem 45% gyorsan mozog, 5% lassabban, és 50% egyáltalán nem halad.
A gond a sok kóros alak. Lehet, hogy erre kap gyógyszert, pl FER 14-et.
Meg kérdés, hogy miért ilyen rossz az eredmény? Nálunk azért van kevesebb, mert kiskorában nem szálltak le a heréi, így műteni kellett. Van, akinek herevisszér miatt.
Ha meg dohányzik, vagy iszik az is ronthat, amennyire én tudom.
Egyébként úgy gondolom, hogy ilyen mennyiségű kóros sperma mellett ICSI-t alkalmaznának egy meddőségi központban.
És igen, te is kapsz hormont, hogy minél több petesejt termelődjön.
Ja és igen, lesz egy rakat vizsgálat előtte, van hormonstimuláció, majd be kell adnod megadnak sok injekciót, hüvelygélt, vérhigítót, vitamint, stb., amit a dokid elrendel, meg benne lesz úgy 70-300 000 ft-ban az ügylet, attól függően, h nálad milyen egészségügyi gondok vannak. Az esélyekről nem lehet nyilatkozni. Túl sok dolognak kell klappolnia a sikerhez és túl sok ponton elbukhat a lombikprogram.
De most, h pozitívat teszteltem vasárnap, minden gondom-bajom elfelejtettem:) Írj privátban, ha van kérdésed.
Első vagyok!
Utolsó, gratulálok nektek! :)
A ICSI azt jelenti, hogy kiválasztják a legjobb minőségű spermákat, és közvetlenül a petesejtbe "ültetik".
nálunk károsodottak is. de gondolom ezt lombikkal simán megoldják. csak találnak egy darabot a 6o millióból ami egészséges.
lombik előtt mennyit kell egyébként várni? hónapokat fognak kérni, amig összekapja magát vitaminokkal? vagy egyből küldenek?
és ez az ICSi ez jó vagy rosszabb, mint a többi féle lombik módszer? csak azért, mert olvastam, hogy nem nagyon örülnek neki, akiket ilyenre küldenek.
az a baj, hogy 36 vagyok, o,7 az amh-m, ami azt jelenti, hogy nincs sok időm. eddig engem vizsgálgattak, de nem találtak semmi rendhagyót, azt mondták spontán peteérésem van, progeszteronom is rendben. de a petefészkem kimerülőfélben van. mikor jutunk mi el oda, hogy ebből legyen béby? nehogy az legyen, hogy nagyon elmegy az idő, és a végén én meg kimerülök, és elöregszik a petefészkem. figyelnek erre a meddőségiben? vagy akkor is megfognak váratni?
annyira köszönöm hogy segitetek! nagyon rossz volt most ezzel itt lenni egyedül. a páromat nem akarom most ezzel terhelni, azt mondta rossz most ez neki. :( sajnálom szegénykémet. :( én mondtam, hogy nem gond, ha nem lesz gyerekünk, de akkor is próbáljuk meg a lombikot, hátha.
utolsó gratulálok, nagy lehet az örömöd! jó ezt hallani amikor másnak sikerül! neked hány év után sikerült végül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!