Erre rámehet a barátság?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy van egy nagyon nagyon jó bnőm..Mindent megbeszélünk, minden nap beszélünk.Mind a ketten küzdünk a teherbe esésért..Ma derült ki hogy nejem sikerült a lombik beültetésem, persze az első volt akinek kibőgtem magam, hogy végre a sok sok év küzdelem értelmet nyert..Sajnos nem foglalkoztam vele hogy ő is mennyire vágyik a babára, és most érzem hogy távolság tartó lett..Nem tudom hogy éreztessem vele hogy nem akartam totál belegázolni, de annyira boldog vagyok hogy nem tudtam vele foglalkozni..Erre rámehet a barátságunk szerintetek?
2014. okt. 13. 20:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Elmondod neki, h annyira örültél és nem tudod/tudtad, h hogyan reagálj erre a helyzetre. Kérdezd meg, h szeretné-e, h most ritkábban találkozzatok. gratulálok.
2014. okt. 13. 20:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy erre egy barátság rámehet, de képzeld csak el fordított esetben te hogy reagáltál volna. Biztos csalódott, hogy neki még mindig próbálkoznia kell. Én is az lennék. Ettől függetlenül biztos örül neked, még ha ezt te nem is így érzed.
2014. okt. 13. 20:19
 3/5 anonim ***** válasza:
59%

Nem akarok károgni, de így gondolom: erre még talán nem, de amikor jársz majd uh-ra, vizsgálatokra, neveken gondolkodtok, vásárolgattok a babának.... Nem tudom hogyan fog osztozni az örömödben, ha nekik még akkor sem fog jönni a baba. Iszonyú nehéz időszak lenne neki végignézni a várandósságod, és neked pedig nehéz lehet visszafogni magad, nem kimutatni az örömödet a későbbiekben, hogy ne okozz fájdalmat. Üljetek le őszintén beszélgetni erről, sajnos megoldást nem tudok erre a helyzetre. Én elveszítettem a régi barátaimat, de lettek helyette anyuka-barátnőim. A régi legjobb barátnőm a mai napig értetlenül áll a szituhoz, hogy nekem már két gyermekem van, amikor ő még nem is érzi késznek magát az anyaságra (30 felett...).

Szorítok Nektek!

2014. okt. 13. 20:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem szeretném őt elveszíteni, de nem tudok úgy csinálni mintha nem örülnék..Én is mindig a saját kudarcomnak éltem meg mikor valaki bejelentette, hogy babát vár..Szörnyű érzés tudom..
2014. okt. 13. 21:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez attól függ, mennyire erős a barátságotok - az ő szemszögéből. Én pillanatnyilag a másik oldalt képviselem, mert nem esek teherbe, egyszer sikerült, első próbálkozásra, de annak vetélés lett a vége, azóta meg semmi. Van egy barátnőm, elmúlt 32 éves, 1 éve trükközött, hogy ne essen teherbe, mert a férje már nagyon akart gyereket, ő meg nem. Most nyár elején rávette magát, hát, elsőre sikerült, és még csak nem is örült neki, azt mondta, úgy számolt, 3-4 hónapja csak lesz még, míg sikerül... Én is rettenetesen éreztem magam, fiatalabb vagyok 6 évvel, bármit megtennék, hogy teherbe essek, és nem sikerül, ő meg nem is akarja, és hipphopp... Rohadtul igazságtalan.

De az eszembe se jutott, hogy a barátnőmre haragudjak emiatt, csak magamat éreztem bénának. Lehet, hogy a te barátnőd is így van vele, és nem azért távolságtartó, mert haragszik rád, hanem azért, mert mélyponton van, és nem kíváncsi épp senkire. Én mondjuk nem így reagáltam, mindig kérdezgetem a barátnőmet, hogy mi a helyzet, mi volt a vizsgálatokon stb., de nem vagyunk egyformák, lehet neki kell egy kis idő, hogy sajnálja magát. Várj egy ideig, aztán keresd fel, valószínűleg akkor már látni fogod, hogy mi a helyzet. Most biztosan a saját kudarcával van elfoglalva, így nehezen tudna neked örülni.

2014. okt. 14. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!