Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lombiknál mi a stimuláció...

Lombiknál mi a stimuláció menete? Mit kell szúrni és hányszor?

Figyelt kérdés
3 hete szedem a fogamzásgátlót, az orvos azt mondta, hogy jövő héten indul a stimuláció. Nem nagyon magyarázta el, hogy ez mit jelent, hétfőn kell mennem és akkor felírják a szereket. Ahogy olvastam, ezeket hasba kell adni magamnak? Naponta többször? Adott időben? Mennyi ideig?

2014. aug. 20. 19:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem 10 napos stimulációm volt, naponta reggel-este kellett szúrkálni, de ez mindig az adott szertől függöt, mikor és hányszor. Nem percre pontosan, csak úgy nagyjából ugyanabban az időben.

Nálam combba kellett, nem hasba.

2014. aug. 21. 13:27
 2/8 anonim válasza:

Szia,

A stimuláció menetéről legpontosabban a kezelőorvosod tud infót adni. Több stimulációs protokoll van. Vannak tabletták, és vannak injekciók, amiket lehet a köldök környékén bőr alá adni. Az orvosodtól kapsz egy kezelőlapot, ahol megadja a napokat, és a mennyiséget, esetleg, hogy naponta milyen időpontokban kell szúrni. A stimuláció kb. 1-3 hétig tart, utána lesz a punkció. A kezelő intézet honlapján általában bemutatják a lombik kezelés menetét, keress rá.

2014. aug. 21. 13:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Úgy izgulok! :)
2014. aug. 21. 14:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor nekem fogamzásgátlót kellett szednem,akkor short protokollom volt. Akkor az úgy nézett ki, hogy abbahagytam a fogigátlót, rá 3 vagy 4 napra elkezdtem szúrni egy szurit, ami arra jó, hogy ne repedjenek meg idő előtt a tüszők. Másnap már szúrtam a stimulálós szurit is, amitől egyszerre több tüsző nő. Az első szurit egy keddi napon kezdtem és következő hét hétfőn mentem először kontrollra. Utána folytattam a két szurit, szerda kontroll, utána csütörtökön tüszőrepesztő szuri volt csak és szombaton leszívás. A szurikat kb. ugyanakkor kell beadni-én este, 18:30-19 között adtam be, a tüszőrepesztőt viszont percre pontosan kell beadni-ezt majd a doki fogja neked megmondani. Ezt tényleg vedd majd komolyan, mert ehhez igazítják a leszívást is és ezen múlik a leszívás sikere. Elég kicsi és vékony a tű, amivel bököd magad, nem fáj egyáltalán. Az a szuri, ami arra való, hogy idő előtt ne repedjenek meg a tüszők, nekem csípett, de kibírható volt, ha lassan nyomtam be, akkor volt a legjobb. Van,akit viszont csiklandoz :) A serkentő szuri nem csíp, nem is érzed. Nekem hasfalba kellett adni. Ha még sosem adtál be magadnak szurit, akkor ott a nővérek megtanítják, ha kéred-maguktól nem ajánlják fel, de ha szólsz, akkor szívesen segítenek. Én annyira rutinos lettem, hogy a családban én böktem a véralvadásgátlót egy műtét után a férjemnek :) :) Ne félj semmitől!!!!!
2014. aug. 22. 08:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nekem az orvos nem mondta, hogy hagyjam abba a fogamzásgátlót, hanem csak hogy mikor menjek jövő héten, és akkor megkapom az első adagot ott rögtön. Nem viszi túlzásba a tájékoztatást :(
2014. aug. 22. 16:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Majd megmondja akkor, amikor visszamentél, ne aggódj. Akkor fogja kiírni a szurikat, elmondja majd, hogy melyiket mikor kell szúrni. Azt nem fogja tudni előre megmondani, hogy meddig kell adnod, mert ez csak menet közben derül ki. Az orvosok nem túl bőbeszédűek, nekik már természetes minden. Viszont te nyugodtan kérdezhetsz :) Fognak rá válaszolni. Ne parázz semmi miatt, mindent idejében megtudsz. Egyébként az első lombiknál én is nagyon kíváncsi voltam, mert nem tudtam, hogy mi hogyan lesz. Felírtam egy papírra a kérdéseimet és mindent megkérdeztem a dokitól. (pesti Kaáliba jártam). Persze az ember sokszor azt se tudja, hogy mit kérdezzen :)
2014. aug. 22. 18:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok (6-os). Még annyi tanácsot adok: mindent vegyél nagyon lazán. Ezt úgy értem, hogy ne aggódj semmi miatt, ne gondolkozz előre, hogy "mi lesz,ha...". Én az első lombiknál bújtam a netet, fórumokat, aggódtam minden miatt, nem sikerült. A másodiknál szépen tettem, amit az orvos mondott, mindig csak az aktuális dolgokkal foglalkoztam, úgy voltam vele, hogy lesz ami lesz, nem rajtam múlik és nem is fórumoztam. Sikerült, 10 hetes vagyok.
2014. aug. 22. 18:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Én eleve nagyon aggódós típus vagyok, és mindig kell, hogy legyen 2-3 alternatív tervem. A bizonytalanság és nemzudás kiborít :)
2014. aug. 22. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!