Egy főnök megszabhatja e, hogy mikor és hogyan megyek lombikbébiprogramra?
Pár hónapig voltam táppénzen, mert sok fagyasztott embrió lett és azokat havonta ültették be, most mentem vissza dolgozni, de a főnök nekem esett, hogy ezentúl szabadságra menjek ha ilyen problémám van, mert szerinte nem vagyok tisztességes, hogy ennyit vagyok táppénzen.
Szerencsére közalkalmazott vagyok, elmondtam a főnöknek, hogy ezért nem lehet kirúgni engem.
Mint főnök szemszögből nézve:
A táppénz első 2 hetét ő fizeti egy az egyben. Szóval ha elmész havonta 1-1 hétre betegre, azt ő fizeti , vagyis fizeti a Béred, a járulékokat, s nem dolgozol meg érte .
Ezért én rúghat ki, mert sokszor vagy betegen, de bármilyen más mondva csinált dologgal igen.
Kedves 3-as.
Miért írsz hülyeséget?Egy évben 15 nap betegszabadság van.Ha valaki elmegy táppénzre először ezt használja fel és utána táppénz van.
Példa:
Januárban 1 hét táppénz=7 nap betegszabi
Majd februárban is 1hét tp=7 nap betegszabi
Ha ismét elmegy 1 hét táppénzre=1 nap betegszabi+6 nap tp
Ezek után az adott évben akárhányszor megy tp-re azt nem a munkàltató fizeti,fizet tp hozzájárulást de az nem akkora összeg mint a fizetés vagy a tp.
Nem úgy van hogy minden tp első 15 napja betegszabi ez hülyeség!
A foglalkoztató a táppénzkiadásokhoz hozzájárul, a biztosítottja betegsége miatti keresőképtelensége, valamint a kórházi (klinikai) ápolása időtartamára folyósított táppénz egyharmadát hozzájárulás címén fizeti meg.
Táppénz-hozzájárulást kell fizetnie a foglalkoztatónak a veszélyeztetett terhesség miatt keresőképtelen biztosított kismama részére folyósított táppénz után is (a keresőképtelenséget igazoló orvosi igazoláson ebben az esetben „9”-es kód szerepel
Ha jól tudom az, hogy közalkalmazott vagy már nem véd meg egy esetleges elbocsátástól. Az Mt. szerint már táppénzes időszak alatt is elküldhetnek.
A 2012-es Mt módosulásával ezt lett az új szabály:
Az emberi reprodukciós eljárás eddigi szabályozása úgy módosul, hogy a felmondási tilalom a kezelés megkezdésétől számított legfeljebb 6 hónapos időtartamra áll fenn.
Nálad az utolsó beültetéstől számított 6 hónapig védve vagy. Ha pedig sikerül és veszélyeztett terhesként otthon maradsz, akkor 9-es kód kerül a táppénzes papírodra és úgy meg kismamaként védve vagy.
Előző vagyok.
Az kimaradt, hogy szerintem a főnököd egy bunkó.
Én is több inszemen és 3 lombikon vagyok túl, ezt egy-egy évben ilyen kevés szabadsággal nem is lehet megoldani.
Drukkolok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!