Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Egy főnök megszabhatja e,...

Egy főnök megszabhatja e, hogy mikor és hogyan megyek lombikbébiprogramra?

Figyelt kérdés

Pár hónapig voltam táppénzen, mert sok fagyasztott embrió lett és azokat havonta ültették be, most mentem vissza dolgozni, de a főnök nekem esett, hogy ezentúl szabadságra menjek ha ilyen problémám van, mert szerinte nem vagyok tisztességes, hogy ennyit vagyok táppénzen.

Szerencsére közalkalmazott vagyok, elmondtam a főnöknek, hogy ezért nem lehet kirúgni engem.

2014. júl. 29. 19:36
 1/7 anonim ***** válasza:
38%
Ez a rabszolgasors.
2014. júl. 29. 19:41
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Nem szabhatja meg!Sőt!Meddőségi kezelésre köteles elengedni!
2014. júl. 29. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:
33%

Mint főnök szemszögből nézve:

A táppénz első 2 hetét ő fizeti egy az egyben. Szóval ha elmész havonta 1-1 hétre betegre, azt ő fizeti , vagyis fizeti a Béred, a járulékokat, s nem dolgozol meg érte .

Ezért én rúghat ki, mert sokszor vagy betegen, de bármilyen más mondva csinált dologgal igen.

2014. júl. 29. 19:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 3-as.

Miért írsz hülyeséget?Egy évben 15 nap betegszabadság van.Ha valaki elmegy táppénzre először ezt használja fel és utána táppénz van.

Példa:

Januárban 1 hét táppénz=7 nap betegszabi

Majd februárban is 1hét tp=7 nap betegszabi

Ha ismét elmegy 1 hét táppénzre=1 nap betegszabi+6 nap tp

Ezek után az adott évben akárhányszor megy tp-re azt nem a munkàltató fizeti,fizet tp hozzájárulást de az nem akkora összeg mint a fizetés vagy a tp.

Nem úgy van hogy minden tp első 15 napja betegszabi ez hülyeség!

2014. júl. 29. 21:31
 5/7 anonim ***** válasza:

A foglalkoztató a táppénzkiadásokhoz hozzájárul, a biztosítottja betegsége miatti keresőképtelensége, valamint a kórházi (klinikai) ápolása időtartamára folyósított táppénz egyharmadát hozzájárulás címén fizeti meg.

Táppénz-hozzájárulást kell fizetnie a foglalkoztatónak a veszélyeztetett terhesség miatt keresőképtelen biztosított kismama részére folyósított táppénz után is (a keresőképtelenséget igazoló orvosi igazoláson ebben az esetben „9”-es kód szerepel

2014. júl. 30. 00:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom az, hogy közalkalmazott vagy már nem véd meg egy esetleges elbocsátástól. Az Mt. szerint már táppénzes időszak alatt is elküldhetnek.

A 2012-es Mt módosulásával ezt lett az új szabály:

Az emberi reprodukciós eljárás eddigi szabályozása úgy módosul, hogy a felmondási tilalom a kezelés megkezdésétől számított legfeljebb 6 hónapos időtartamra áll fenn.

Nálad az utolsó beültetéstől számított 6 hónapig védve vagy. Ha pedig sikerül és veszélyeztett terhesként otthon maradsz, akkor 9-es kód kerül a táppénzes papírodra és úgy meg kismamaként védve vagy.

2014. aug. 4. 11:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Az kimaradt, hogy szerintem a főnököd egy bunkó.

Én is több inszemen és 3 lombikon vagyok túl, ezt egy-egy évben ilyen kevés szabadsággal nem is lehet megoldani.

Drukkolok :)

2014. aug. 4. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!