Pár évvel ezelőtt PCOS-em volt,akkor orvosi segítséggel ikreim születtek.Most szeretnénk újra kisbabát.Azóta a menstruációm viszonylag rendben van,néha még a peteérést is érzem.(előtte egyáltalán nem volt,se mensi,se peteérés,1 évig sem..)Viszont most gőzöm sincs mi a helyzet odabent,és már 34 éves vagyok..Próbálkozgassunk csak úgy,hátha bejön,vagy győződjek meg róla,hogy van peteérés,és akkor nem vesztegetjük az időnket(igaz,akkor is csak próbálkozgatunk,de legalább tudunk biztosat)?
2014. júl. 9. 10:10
1/3 anonim válasza:
Kezeletlen PCOS-sel nem csak a babatervezés (sikertelen próbálkozások, korai vetélési kockázat) a gond, hanem a tuti út a cukorbetegség felé, mivel ennek a problémának a hátterében inzulinrezisztencia áll (igen, akkor is, ha a cukrod normális, akkor is, ha nem vagy túlsúlyos). A jelen tudásunk szerint (naprakész vagyok, "sajnos") a PCOS-t inzulinrezisztencia okozza. Nem csak a következő baba érdekében, de a saját érdekedben is fontos, hogy tudd, hogyan lehet és kell kezelni. Hármas kezelésnek hívják. Életmódváltás (ebben szénhidrát számláláson alapuló diéta szerepel), sport (heti min. 4x, pulzuskontroll mellett), és szükség esetén gyógyszeres kezelés. Nem szerepel benne hormonkezelés, petefészekműtét, vagy stimuláció! Első körben nem! Ha eddig nem a megfelelő kezelést kaptad, akkor keress másik kezelőorvost! Endokrinológián kezd!
www.pco-szindroma.hu
www.mensmentis.hu
2014. júl. 9. 10:17
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ezeken már túl vagyok,anno is az endokrinológián kezdtem.Sajnos én is járatos vagyok a témában.Fogytam 30 kilót,most úgy tűnik van ciklusom.A kérdés az,hogy meg kell e győződnöm efelől,vagy bízzak csupán a testem jelzéseiben?
2014. júl. 9. 10:23
3/3 anonim válasza:
Ha rendesen kontroll alatt lennél, akkor ez nem lenne kérdés. Egy ilyen állapotot nem csak akkor tartanak szemmel, ha terhes vagy. 8 hónapja szültem, de 2-3 havonta járok kontroll vérvételre, hormont és cukor-inzulint is nézet az orvosom, és épp ezért pontosan tudom, hogy hogy állok. Neked milyenek az eredményeid? Mikor nézték utoljára? stb. Miért érzed bizonytalannak magad abból a szempontból, hogy hogy vagy?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!