Milyen vizsgálatok lehetségesek még? Mi lehet az ok? Hogyan tovább?
Több, mint 2 éve próbálkozunk a babával, ezalatt két terhességem volt, mindkettő vetéléssel végződött (6. és 8. hét), a kettő között 1 év telt el.
Voltunk kivizsgálásokon, a férjem eredményei tökéletesek, s nálam is minden eddigi vizsgálati eredmény tökéletes. Most egy meddőségi klinikára kerültünk, ahol még egy vizsgálat vár rám - katéteren keresztül bevezetett kontrasztanyag segítségével ultrahanggal vizsgálják majd meg a méhemet és a petevezetékeket.
A kérdés, hogy a hormonvizsgálatokon és ezen a kontrasztanyagos vizsgálaton kívül tényleg nincs más? Nekem azt mondták (Svédországban élünk), hogy ezen a soron következő vizsgálaton mondják meg, hogyan tovább, de több kivizsgálás nincs.
Menjünk privát klinikára? Vagy vágjunk bele a lombikba, habár minden rendben velünk? Az óra ketyeg (én 34, a férjem 40), szeretjük egymást és családot szeretnénk alapítani közösen.
Van valakinek tapasztalata, ötlete? Mi lehet a problémánk? Két egészséges embernek miért ilyen nehéz/lehetetlen gyermeket összehozni, szülni, terhességet kihordani, stb? :(
Szia!
De igen, lehetséges még egy rakás vizsgálat, és az sem mindegy, milyen hormonokat néztek eddig, és mennyire ért a nődoki a hormonleletekhez. Itthon sajnos az a tapasztalat, hogy nem nagyon, így fontos laborokat nem kérnek, vagy jónak ítélnek rossz eredményt. :-(
Gondolom a lombik ott sem olcsó, így abba csak úgy érdemes szerintem belevágni, ha már kiderült mi a probléma, és nincs más mód a babásodásra.
barátnőm ugyanígy van, ő PCO-ra gyanakszik, ahhoz képest hogy erre utaló semmilyen tünete nincs azon kívül, hogy mindig pattanásos
halálpontos a menstruációja, nem szőrösödik, minden eredménye negatív..ő is mostanság megy endokrinológushoz
Ha a petevezeték átjárhatóságnál mindent rendben találnak, akkor én elmennék egy magánorvoshoz, mert ki tudja, hogy milyen hormonokat néztek Nálad...
Ezen kívül lehet még más is, hallottam már olyat is, hogy a nő szervezete pusztította a férje spermáit, ezért inszeminációval tudott csak teherbe esni. Azt sajnos nem tudom, hogy pontosan ez hogy derült ki.
Az átjárhatósági vizsgálat után meg mindent bele, még akkor is ha van egy kis elzáródás! Mert nálunk is utána jött a baba spontán, annak ellenére, hogy nekem mindkét oldal zárt volt.
Nagyon köszönöm a válaszokat. A múlthéten már meddőségi klinikán voltunk (3 hónapos várakozási idő után), ahol azt mondták, az "átjárhatósági" az utolsó vizsgálat (újabb 3 hónap várakozási idő erre), amit el fognak végezni, utána döntenek.
Van egy olyan érzésem, hogy valamit nem néztek meg, ami gond lehet. Most pár órája olvasgatok mindenféle dolgokról. Azt tudom, hogy nincs gond a pajzsmirigyemmel, viszont inzulinrezisztenciát nem nézett senki. És lehet, hogy ez itt a kulcs! A D-vitamin szintem tudom, hogy alacsony volt (ezt tavaly otthon nézték, itt nem érdekli őket...), olvastam róla, hogy ez is jele lehet az inzulin-rezisztenciának. Sajnos nem sportolok rendszeresen (el kell kezdenem!!!!!), nem igazán eszem rendszeresen (össze-vissza munka, de attól még persze lehetne...), stb.
Most megpróbálok kutakodni, lehet-e nálunk egy ilyen vizsgálatot végeztetni vagy ha nem, akkor hazautazni és csináltatni egyet. És mindentől függetlenül el kellene kezdeni az IR-diétát, ártani nem árthat.
Mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!