Milyen vizsgalatok szuksegesek a lombik bebi program elott?
Mar t0bb mint 3 eve nem esem teherbe mar nagyon szeretnenk babat a parommal es kivancsi vagyok hogy mi a folyamata vagy mijen vizsgalatok kellenek melle
Heni
Sya voltunk igen es azt mondtak hogy minden rendben van mind kettonknel a hejesirasi hibakert ne haragudj csak nem jo a billentyuyetem es most egy angol bilentyum van nem szoktam meg meg.....
Heni
biztos, hogy lombik? ha minden rendben, akkor az első lépés az inszemináció. lombikot csak akkor csinálnak, ha valami gond van valamelyikőtökkel (elzáródott petevezetékek, kevés sperma, 0 petesejt, vagy kevés), illetve, ha túl vagytok a 6 inszemen (általában ennyit kérnek a lombik előtt)
Egyébként hepatitis a-b, aids (mindkettőtöknek), spermavizsgálat a párodnak, 3 és 21. napi hormonsor, rákszűrés, chlamydia, petevezeték átjárhatósági vizsgálat (a röntgeneset jobban szeretik, mint az uh-sat), plusz nekem volt még d-vitamin szűrés, inzulin-cukor terheléses (0, 60, 120 perces), és a pajzsmirigy (t3-t4), a lombikhoz kérnek még méhtükrözést is, de így, ha minden rendben nálatok, ez felesleges...
Szia!
Majdnem teljesen egyetértek a hármas válaszolóval, csak annyit tennék hozzá, hogy nem mindegy, ki mondja, hogy minden rendben van, a nődokik sokszor nem veszik észre a problémákat. Ezért a hormonvizsgálatot és a pajzsmirigy, cukor + inzulin vérvételt érdemes megcsináltatni endokrinológussal, és ha ő mondja hogy rendben, akkor érdemes csak nekifutni a meddőségi centrumnak.
És még annyit, hogy sokszor a nőgyógyászok rámondják olyan értékekre, hogy rendben, amik a lombikhoz nincsenek rendben, pl. tsh 3 körül nekik még jó, mert értéken belül van, de lombikhoz azzal kezdik, hogy leviszik 1 körülire.
Szóval endokrinológus, nőgyógyász először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!