Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Valaki járt hasonlóképpen?...

Valaki járt hasonlóképpen? Van esélyük?

Figyelt kérdés

Egy barátnőmről van szó, csak tudom, hogy neki se kedve se ideje ide írni, ezért gondoltam, kérdezek helyette, hátha valaki járt úgy mint ő.

Arról van szó, hogy nagyon nem sikerül teherbe esnie, és igazából eddig nem derült ki, miért... Már egy csomó vizsgálaton átesett, és úgy tűnik, minden rendben van, egy dologtól eltekintve. A múltkori vizsgálaton kiderült, hogy magas a TSH-ja. Lehet ez az oka? A férjénél minden ok. Amúgy a lánynak volt valami betegsége, ami miatt se cukrot, se lisztet, se alkoholt, szóval semmi károsat nem fogyaszt. Most már minden értéke ok, csak ez a TSH.. azt mondja, hogy az utóbbi időben többször volt úgy, hogy olyan tünetei voltak, mintha terhes lenne (mellfeszülés, rosszullétek), de aztán mindig megjött neki..

2014. jún. 14. 11:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen.A pajzsmirigy betegség lehet gátló tényező a teherbeesésnél.Mindenképp forduljon endokrinológushoz,mert amíg nem normalizálódik a TSH-ja,addig nem sok esély van a babára.
2014. jún. 14. 11:59
 2/8 anonim ***** válasza:

endokrinológus (a nődokik gyakran csak a számokat nézik, és a határértéket)

az elsőnek igaza van, a magas tsh a teherbeesést nagyban befolyásolja.

2014. jún. 14. 12:07
 3/8 A kérdező kommentje:
olyan 2 egész valamennyi a TSH-ja, ami állítólag nem vészes, de persze így is magasabb a normálisnál. Most valamilyen teát iszik rá.
2014. jún. 14. 12:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem otthon kellene magát kezelgetnie,hanem elmennie endokrinológushoz.
2014. jún. 14. 13:03
 5/8 anonim ***** válasza:

a tsh mellé szoktak (normális endokrinológus) mást is nézni (t4, t3 például)

a teával lehet, hogy csak rosszabbat tesz, tényleg nem otthon kéne kezelgetnie magát.

teherbeeséshez általában 1 körül ideális, a nem vészes pedig mihez képest ugye...

2014. jún. 14. 13:05
 6/8 A kérdező kommentje:
hát igen... köszi szépen az infókat, átadom neki. én úgy tudom, még csak nőgyógyászoknál járt.
2014. jún. 14. 13:28
 7/8 Manka68 ***** válasza:
Teák ezen nem igazán segítenek sajnos. És nem csak a teherbe esést nehezíti meg a pajzsmirigy probléma, hanem vetélést, fejlődési rendellenességet is okozhat. Ezzel nem érdemes játszani, meddőségre specializálódott endokrinológushoz kellene elmennie. A tünetekre pedig nem lehet adni, ha nagyon szeretnénk valamit, az agyunk csodákra képes.
2014. jún. 14. 14:37
 8/8 A kérdező kommentje:
én is pontosan ezt mondtam neki amúgy :)
2014. jún. 14. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!