Egy lombikkezelés hány nap munkahelyi hiányzást igényel? Más városban van az intézet, szóval 1 vizsgálat=1 nap)
4-esnek: nem valószínű, hogy belemennek abba, hogy máshova járj uh-ra. Annak az a lényege, hogy a lombikot végző orvos lássa,hogyan alakul a peteérés, mi a legjobb időpont a petesejt leszívásra. Ezt nem fogja egy másik dokival telefonon megbeszélgetni. Akármilyen fárasztó, és is 100 km-t utaztam minden uh-ra.
Kérdezőnek: a 3-as jól leírta, nekem még annyi volt, hogy a transzfer után alapból két hétre táppénzre küldött az orvos.
Kedves kérdező: sajnos azt kell, hogy mondjam nem kevés nap, amit ez a beavatkozás igényel. Leírom, hogy kb Szegeden hogyan zajlott az egész, mert nekem sem segített senki ebben én is másra számítottam. Az kizárt, hogy a kezelő orvosodon kívül más orvos ellenőrizze a peteérésedet!!! tehát, mindig ott kell jelentkezned, ahol elkezdik a stimulálást.
Tehát: Ált. a menzesz első napja utáni 2.-3. napon meg kell jelenni az első uh.ra (igen, jól olvasod, vérzés közben!). Ekkor elkezdik a hormonos kezelést. Az orvos csak annyi hormont ír fel, amennyi 2-3 napra elég, mert nem akar túlstimulálni. Nekem kb. 2 naponta vissza kellett mennem, reggel levették a vért, megnézték a hormonszintet (az eredméyn kb. 2-3 óra múlva lett meg), utána uh. és csak ezután írta fel az orvos a következő adagot. tehát összességében a menzesz megjötte és a punktio között 2-3 naponta vérvételre és uh-ra kell járnod.
A punktio szintén egy egész nap, mert altatnak, engem utána a beültetésig nem engedett dolgozni az orvos, megjegyzem annyira görcsöltem, hogy nem is tudtam volna. 3 nap múlva beültetés és szigorú ágynyugalom 2 hétig. Amikor azt mondta, hogy mennék dolgozni, fel volt háborodva, hogy ha ennyit nem tudok megtenni az ügy érdekében, akkor kárnak raboljuk egymás idejét. Megjegyzem, igaza volt!!!! 18 hetes kismami vagyok:-) febr. 13-án volt a beültetés. Én tényleg betartottam minden előírást. Sok sikert:-)
Pesten is kb. úgy megy, ahogy a 6-os írta, de nekem a leszívás nem történt altatásba, de aznap én sem mentem dolgozni már, illetve beültetés után én csak 1 hetet voltam otthon és a dokim azt mondta, hogy aznap még feküdje, utána viszont ne, mert nem tesz jót a méh vérellátásának ha nem mozgok. Persze ez nem azt jelenti, hogy rohangáltam, takarítottam meg edzésre jártam :)
Egyébként sok fórumot olvastam már és volt olyan, aki beültetés után másnap már ment munkába. Szóval láthatóan ez dokinkénk változik, hogy ki-mit mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!