Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mi történik akkor, ha egy...

Mi történik akkor, ha egy gyenge IR-ra kell szedni gyógyszert, de az soknak bizonyul?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet ezt észre venni? Majd csak a 3.hónapi ellenőrzésen? Mi történik az inzulinnal ilyen esetben? Az is lehet,h azért nem sikerül a baba,m nagy az adag?
2014. máj. 13. 09:20
 1/6 anonim ***** válasza:

honnan veszed, hogy sok az adag? Az enyhe IR nem feltétlen az értéken múlik (inzulin vagy cukor), hanem egyben néznek az összes leleteddel.

a harmadik havi ellenőrzésen azért már elég sok mindent fognak látni.

Milyen esetben mi történik az inzulinnal? ezt nem értem.

3 hónap elég kevés idő, nekem 10 hónap kellett a terhességhez (szintén nem szörnyű értékekkel)

diétát tartod? mozgás?

2014. máj. 13. 09:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Abban az esetben mi történik az inzulinnal,ha pl nagy adag gyógyszert szedek rá? Igy értettem,rosszul lennék a gyógyszertől? Csak úgy eszembe jutott,h mi van ha sok. 7 hónapja csinálom a diétát és a mozgást,3 hónapja pedig szedem a gyógyszert,majd hamarosan mennem kell ellenőrzésre. Fogytam 12 kilót,most pedig 3 hónapja tartom ezt a súlyt,m kb 1O-et kellett,h leadjak. 3 hónappal ezelőtt voltam csak cukorterhelésen,m amikor 7 hónappal ezelőtt mondta,h diétázzak meg mozogjak többet akkor igazából azt csak úgy "fejből" mondta,vagyis a PCOS akkor már meg volt állapitva,de az IR-ről szó sem volt.
2014. máj. 13. 09:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Milyen gyógyszert kaptál, mennyi hatóanyaggal és mennyit kell szedned belőle?

Szerintem először inkább a gyengébb gyógyszert írják fel, nekem legalábbis, és ha nem elég, emelnek az adagon.

2014. máj. 13. 09:58
 4/6 A kérdező kommentje:
A neve Gluformin,Szerbiában élek,ez Mo-on nincs,5OO mg-os és felet kell bevennem reggel-este. Erre gondoltál?
2014. máj. 13. 10:07
 5/6 anonim ***** válasza:

a pcos alapja az anyagcserezavar, vagyis az IR, az esetek 99%-ában a pcos mellett van IR, míg IR mellett egyáltalán nem biztos, hogy van Pcos.

inkább a gyengébb gyógyszert írják fel, utána az ellenőrzésen emelhetnek az adagon.

nekem kevés volt, én állandóan rosszul voltam, hánytam. A 3. hónapban voltam ellenőrzésen, az eredmények rosszabbak lettek, emeltek az adagon, és 2 hét múlva semmi bajom nem volt.

Előtte másik dokinál voltam, aki semmit nem értett a betegséghez kb. (nekem "csak" IR-em van), ott másik gyógyszert szedtem, az sem volt jó nekem - akkor is rosszul voltam, de mintha a falnak beszéltem volna. Mire eljutottam egy normális endokrinológushoz, már a cukrom is alacsony volt, mert annyi inzulin volt a szervezetemben, hogy nagyon alacsonyra vitte a terhelt cukrot (2 alá)

2014. máj. 13. 10:17
 6/6 anonim ***** válasza:
az 500, illetve a 250 mivel felet szedsz, nagyon enyhe dózis. Ezen inkább emelni fognak, ha nem javulnak az értékeid.
2014. máj. 13. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!