Mi történik akkor, ha egy gyenge IR-ra kell szedni gyógyszert, de az soknak bizonyul?
honnan veszed, hogy sok az adag? Az enyhe IR nem feltétlen az értéken múlik (inzulin vagy cukor), hanem egyben néznek az összes leleteddel.
a harmadik havi ellenőrzésen azért már elég sok mindent fognak látni.
Milyen esetben mi történik az inzulinnal? ezt nem értem.
3 hónap elég kevés idő, nekem 10 hónap kellett a terhességhez (szintén nem szörnyű értékekkel)
diétát tartod? mozgás?
Milyen gyógyszert kaptál, mennyi hatóanyaggal és mennyit kell szedned belőle?
Szerintem először inkább a gyengébb gyógyszert írják fel, nekem legalábbis, és ha nem elég, emelnek az adagon.
a pcos alapja az anyagcserezavar, vagyis az IR, az esetek 99%-ában a pcos mellett van IR, míg IR mellett egyáltalán nem biztos, hogy van Pcos.
inkább a gyengébb gyógyszert írják fel, utána az ellenőrzésen emelhetnek az adagon.
nekem kevés volt, én állandóan rosszul voltam, hánytam. A 3. hónapban voltam ellenőrzésen, az eredmények rosszabbak lettek, emeltek az adagon, és 2 hét múlva semmi bajom nem volt.
Előtte másik dokinál voltam, aki semmit nem értett a betegséghez kb. (nekem "csak" IR-em van), ott másik gyógyszert szedtem, az sem volt jó nekem - akkor is rosszul voltam, de mintha a falnak beszéltem volna. Mire eljutottam egy normális endokrinológushoz, már a cukrom is alacsony volt, mert annyi inzulin volt a szervezetemben, hogy nagyon alacsonyra vitte a terhelt cukrot (2 alá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!