IR-ek megnéznétek az eredményemet?
Javult? Reggel szedek 1 szem merckformin 500 mg.
Mostani vizsgálat:
Éhgyomri glucose 3,1 mmol/l
60 perces glucose 5,1 mmol/L
120 perces glucose 2,6 mmol/L
Inzulin 8,0 mIU/L
Inzulin 60 perc 62,0 mIU/L
Inzulin 120 perc 24,9 mIU/L
Inzulin rezisztencia (HOMA index) 1,10
Előző:
Éhgyomri glucose 3,9 mmol/l 3,8- 6,0
60 perces glucose 10,9 mmol/L --- ---
120 perces glucose 8,6 mmol/L + 4,1- 7,8
Inzulin 7,8 mIU/L 2,6- 24,9
Inzulin 60 perc 46,5 mIU/L --- ---
Inzulin 120 perc 38,6 mIU/L --- ---
Inzulin rezisztencia (HOMA index) 1,35
Az éhgyomri glukózt nem értem mert 3 nappal előtti vizsgálaton 4,5 volt. Ennyit változik 3 nap alatt?
Az éhgyomri glükóz nem három nap alatt változik ennyit, hanem kb. óránként. :)
Szerintem ez nem rossz, a terhelt inzulin nekem 10/130/78 volt, ezzel is estem teherbe, a férjem nézte meg az eredményeimet, szerintem az enyém is a gyenge és a közepes IR között húzódott.
Drukkolok. :)
Javulsz, de még azért nagyon messze van a jótól. A cukrod nagyon alacsony.
1es válaszoló. A tied bizony súlyos ir.
Javul, de messze még a cél.
1-es. Hasonló értékeim voltak, 130 helyett 137, de nagyságrendileg ilyenek,és bizony nekem 'masszív IR-t' állapított meg a dokim (MensMentis). Ezek az értékek nem a lightos kategóriába tartoznak. A baba nekem is elsőre sikerült, de az IR fokmérője nem a terhesség! Az csak egy oldala a betegségnek, hogy nem jön olyan könnyen a baba. A legnagyobb baj a lejtő a cukorbetegség felé.
Még egy: a férjem nem endokrin szakorvos egyébként, neurológus, ők a stroke-os, idős, agyadaganatos, egyéb betegek között ettől nyilván masszívabb értékeket látnak, ennek fényében mondta, hogy közepes és gyenge között van.
De mondom, sem a db-i MM-ben anno hat éve, sem itt a szülészeten vagy az endokrinológián (Klinika...), nem adtak rá semmit. Végül a férjem járt rendesen utána, saját szakállamra szedtem a Metet, most találtam egy frissen végzett nőgyógyász szakorvost, aki úgy fest, hogy ért hozzá, és "átvesz" a férjemtől. Sajnos ez van, erre a legtöbben semmit nem mondanak. :( Egyébként minden egyéb hormonom totál oké volt, LH-FSH arány, tesztoszteron, vékony vagyok, szabályos, órára pontos 28 napos ciklusok. A ciszták miatt néztünk inzulint, de ezt is a férjem kérte, a nőgyógyászok sok-sok évig csak a fogamzásgtálót mondták rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!