Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » IR-ek megnéznétek az eredménye...

IR-ek megnéznétek az eredményemet?

Figyelt kérdés

Javult? Reggel szedek 1 szem merckformin 500 mg.

Mostani vizsgálat:

Éhgyomri glucose 3,1 mmol/l

60 perces glucose 5,1 mmol/L

120 perces glucose 2,6 mmol/L

Inzulin 8,0 mIU/L

Inzulin 60 perc 62,0 mIU/L

Inzulin 120 perc 24,9 mIU/L

Inzulin rezisztencia (HOMA index) 1,10

Előző:

Éhgyomri glucose 3,9 mmol/l 3,8- 6,0

60 perces glucose 10,9 mmol/L --- ---

120 perces glucose 8,6 mmol/L + 4,1- 7,8

Inzulin 7,8 mIU/L 2,6- 24,9

Inzulin 60 perc 46,5 mIU/L --- ---

Inzulin 120 perc 38,6 mIU/L --- ---

Inzulin rezisztencia (HOMA index) 1,35

Az éhgyomri glukózt nem értem mert 3 nappal előtti vizsgálaton 4,5 volt. Ennyit változik 3 nap alatt?

2014. ápr. 9. 08:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Az éhgyomri glükóz nem három nap alatt változik ennyit, hanem kb. óránként. :)

Szerintem ez nem rossz, a terhelt inzulin nekem 10/130/78 volt, ezzel is estem teherbe, a férjem nézte meg az eredményeimet, szerintem az enyém is a gyenge és a közepes IR között húzódott.

Drukkolok. :)

2014. ápr. 9. 08:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Javulsz, de még azért nagyon messze van a jótól. A cukrod nagyon alacsony.

1es válaszoló. A tied bizony súlyos ir.

2014. ápr. 9. 08:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Javul, de messze még a cél.

1-es. Hasonló értékeim voltak, 130 helyett 137, de nagyságrendileg ilyenek,és bizony nekem 'masszív IR-t' állapított meg a dokim (MensMentis). Ezek az értékek nem a lightos kategóriába tartoznak. A baba nekem is elsőre sikerült, de az IR fokmérője nem a terhesség! Az csak egy oldala a betegségnek, hogy nem jön olyan könnyen a baba. A legnagyobb baj a lejtő a cukorbetegség felé.

2014. ápr. 9. 09:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Az inzulinod javult, de a cukrod nem jó.
2014. ápr. 9. 09:49
 5/9 anonim ***** válasza:
1es vagyok. Én a debreceni mensmentisben erre gyógyszert sem kaptam... Utána találkoztam a férjemmel, hat éve, ő írta ki a meforalt.
2014. ápr. 9. 09:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Még egy: a férjem nem endokrin szakorvos egyébként, neurológus, ők a stroke-os, idős, agyadaganatos, egyéb betegek között ettől nyilván masszívabb értékeket látnak, ennek fényében mondta, hogy közepes és gyenge között van.

De mondom, sem a db-i MM-ben anno hat éve, sem itt a szülészeten vagy az endokrinológián (Klinika...), nem adtak rá semmit. Végül a férjem járt rendesen utána, saját szakállamra szedtem a Metet, most találtam egy frissen végzett nőgyógyász szakorvost, aki úgy fest, hogy ért hozzá, és "átvesz" a férjemtől. Sajnos ez van, erre a legtöbben semmit nem mondanak. :( Egyébként minden egyéb hormonom totál oké volt, LH-FSH arány, tesztoszteron, vékony vagyok, szabályos, órára pontos 28 napos ciklusok. A ciszták miatt néztünk inzulint, de ezt is a férjem kérte, a nőgyógyászok sok-sok évig csak a fogamzásgtálót mondták rá.

2014. ápr. 9. 09:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy válaszoltatok! Örülök hogy javultak :) A cukor nekem sem tetszik de a dokihoz csak júniusra kapok időpontot :( Addig izgulhatok hogy mi lesz.
2014. ápr. 9. 13:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Jesszus nem voltál rosszul?Az sem jó ha a 120-as cukor leesik az éhgyomri alá,ennyitől én már ájuldoztam volna.
2014. ápr. 10. 15:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem voltam semmi bajom. Ezért nem is értem az eredmény. Dokihoz csak 2 hónap múlvára kaptam időpontot :( Addig várom kell.
2014. ápr. 10. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!