Palástfű, cickafark, barátcserje? Kicsit össze vagyok zavarodva! Akik használják ezeket, felvilágosítanának?
A palástfű elvileg a ciklus második felében használva emeli a progeszteronszintet. A cickafark a ciklus első felében használva elősegíti a peteérést. A barátcserje pedig egész ciklusban alkalmazva mérsékli a premenstruációs szindrómát, meg elméletileg rendezi a ciklust.
A barátcserjét szedtem pár hónapig többféle készítmény formájában is (bioboltban kapható étrendkiegészítő formájában, és vény nélkül, patikában "gyógyszerként" kapható formában is). PCOS miatt kezdtem el, mert kb. félévente menstruáltam. Nekem ezen a gondon nem segített.
Arra, amire eredetileg való (premenstruációs szindróma mérséklésére), arra szerintem hatásos lehet.
Cickafark teát is ittam egy ideig, de azt azért nem igazi kúraszerűen. Hatását nem éreztem.
Palástfűt akkor ittam, mikor volt ovum. Azt vettem észre, hogy kevésbé görcsöltem a menzesz előtt mikor ittam. (Mert egyébként ha van ovum véletlen, akkor az ovutól a menzeszig szinte minden nap menzesszerű görcseim vannak, egyre gyakrabban ahogy a menzesz felé haladok. Mikor ittam, akkor sokkal kevésbé volt ez, és talán a mellem is kevésbé feszült).
Én -mint láthatod is-, nem zárkózom el a gyógynövények elől, de szerintem súlyosabb gondokat nem tudnak megoldani (pl. az én esetemben az évi két vérzés problémáját). Talán kisebb gondokban jó lehet.
A cickafark teat csak peteérésig lehet inni, utána nem, mert vetélést okozhat, ugyanis méhösszehúzó hatása is van.
Ovuláció után a palástfüvet, mert az megtartja a terhességet és erősíti a méhet.
2x1 tea elég.
A harmadikat nem ismerem.
Szia!
Szerintem baj nem lesz belőle, legfeljebb így nem lesz olyan hatásos, mintha mindkettőt ittad volna.
Viszont egy kis off: nem feltétlenül felváltva dolgoznak a petefészkek, lehet hogy akár évekig is csak az egyik oldalon van peteérés. Ez véletlenszerű, nem kiszámítható. :-(
Igazából mindkettő nőgyógyászati bajokra kiváló, szóval szerintem teljesen mindegy.
A cickafarktól már sok meddő nő lett terhes, de ők nem hinném, hogy csak napi 2 teát ittak. Ebből lehet meginni naponta 1-1.5 litert is.
De nem tovább, mint 4-6 hét.
De mindkettő ugyanazt a célt szolgálja, és te nem vagy meddő.
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek, hogy írtatok!
Kicsit utána olvasgattam a petefészkek működésének, és valóban nem törvényszerű, hogy felváltva aktívak.Ettől csak még jobban elbizonytalanodtam, mert szerintem nekem a bal oldali volt az aktívabb, mindig csak azon az oldalon éreztem a peteérést. Bár azt is olvastam, hogy ez sem jelent semmit...
Elkezdem a teákat inni a következő ciklustól és majd meglátjuk.
szia
nekem is egy vezetőm van, a jobb, a balos sajnos már nincs meg, nekem is méhen kívülim volt tavaly ilyenkor. én járok havonta nézetni, mikor melyik oldalon van a domináns tüsző, és a premens tablettát most kezdem, doki ajánlotta, hiába rendes a ciklusom, azt mondta segithet a babát összehozni :) megpróbálom :)
Nos, a palástfű az olyan gyepszőnyeg, amiből királyoknak, uralkodknak szőnek palástot, a cickafark az a cicának, vagy cickánynak a farka, ezt nem tudom pontosan, barátcserje pedig a legjobb haveroddal nevelt növény, de még csak cserje. Remélem, tudtam segíteni.
Ugyanitt usánka eladó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!