Miért gátolja a sok kávé a teherbeesést?
A benne lévő sok koffein miatt?
A koffeinmentes kávé is gátolja (nehezíti) a teherbeesést vajon?
Még jó, hogy kerestem egy linket. Benne van a válasz: a koffein az ok. Nem önmagában a kávé. Akkor jó, mert koffeinmenteset iszok, de abból vagy fél litert egy nap.
"A fokozott koffeinfogyasztás negatívan befolyásolhatja a gyermekáldást, ugyanis a petevezetékekben fékezi az izmok összehúzódását, ezáltal akadályozhatja a petesejt petefészekből méhbe vezető útját"
Ezt én is olvastam.
A petevezetékben megbénulnak a csillók amik terelgetik a kiszabadult petesejtet a helyes irányba. Ha túl sok a koffein a szervezetben akkor ezek a csillócskák nem mozdulnak.
A másik meg, savasít. ez sem tesz túl jót.
De szerintem napi egy rendes kávé nem árt. A cikk olyan esetről számolt be, amikor napi 6-7 kávét ivott valaki.
Köszi a válaszokat! Igen, napi 1 kávé tuti belefér.
A savasítás egyébként érdekes dolog. A Czeizel endre mondta, hogy azok, akik kislányt szeretnének, jobb, ha savasítanak. (Akik meg kisfiút szeretnének, azoknak pedig a lúgosító étrend a kedvezőbb.)
Miért gátolja a sok kávé a teherbeesést?
Mert kávézás közben körülményes dugni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!