Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lombik beültetésnél anyagilag...

Manócska0918 kérdése:

Lombik beültetésnél anyagilag mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Több éve próbálkozunk babával. Sajnos sikertelenül. Már van egy kisfiúnk, szeretnénk kistesót. Peteérési problémáim vannak, első terhességem gyógyszeres kezelés eredménye (clostylbegit). Viszont most nem segít. Már többször végig csináltam ugyanazt a gyógyszeres kúrát, de nincs eredmény. Valószínűleg az orvosom át fog irányítani a Kaáli intézetbe Győrbe. (Ha mégsem, akkor külön fogom kérni!)

Szóval igazából arra lennék kíváncsi hogy anyagilag mennyire fog ez minket megterhelni? Sajnos nincs félretett pénzünk, hónapról hónapra élünk, és már hallottam ezt is, azt is. Tudom hogy maga a beültetés államilag támogatott, de azt is tudom hogy vannak kiegészítő költségek. Ezekre lennék kíváncsi! Mennyi pénz kell ahhoz hogy eljussunk a beültetésig?

Jelenleg jobban félek az anyagi oldalától, mint a lelkiektől... Jogos a félelmem?

2014. márc. 3. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:

egyáltalán nem biztos hogy rögtön lombik kell, ha nem indokolt elöször csak inszemináció lesz. Nme vagy váéletlenül PCOS???? ezt elöbb vizsgáltasd ki mert ha ez a probléma akkor lombikkal sem fog sikerülni. Ha ennyire nincs pénzetek államilag támogatottba kéne járni nem fizetösbe. gondolom ez a kaáli is fizetös. Az államilag támogatottba a vizsgálatok ingyen vannak de a gyógyszerekért kell fizetni ez kb 50e Ft-tól kezdödik inszemnél de inkább 100e körül van csak a stimuláló gyógyszer. A lombik sokszor ennél még drágább mert több gyógyszer kell. Fizetös intézetben minden vizsgálatért uh-ért, midenért fizetni kell ne is keveset. scak a konzultáció 10-20 körül van.

Ha kiderülne hogy van inzulinrezisztenciád, PCOS vagy akkor ha az kezelve van akkor spontán is sikerül 99%-ban. Ezt mindenképp vizsgáltasd ki.

2014. márc. 3. 11:17
 2/4 ZsZs27 ***** válasza:
Egy rokonunknak kb. 450 ezerbe volt az egész összeadva. (Győrben voltak) Bár ők nem államilag támogatotton voltak, mert az nagyon sokáig húzódott volna.
2014. márc. 3. 14:17
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi az a pcos... Fogalmam sincs hogy van-e olyan bajom! Gondoltam hogy nem úgy fog működni hogy besétálok oda, és egyből beültetnek! Biztosan kivizsgálnak majd!

És azokra a gyógyszerekre nincs valami kedvezmény vagy támogatás?

Köszönöm a válaszokat!

2014. márc. 3. 19:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Nincs sajnos! A PCOS-t sajnos nem mindenhol vizsgálják automatikusan, nem egy sorstársai tudok akinek többsikertelen lombik után derült ki! Az hogy első gyereked prostival fogant és ván ciklus zavarod utalhat Pcos-re! Csak most lehet már súlyosabb az inzulinrezisztencia ezért nnincs mêg a hormonális háttere a terhességnek! A PCOS a leggyakoribb meddöségi ok manapság, minden 10. nőt érinti a világon! Ezért van rengeteg cukorbeteg! A 2- ês típusú cukorbetegség eöböl alakul ki ha nincs kezelve! De sok minden más is lehet a sikertelenség oka!
2014. márc. 3. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!