Metformint irt fel az orvosom csak nem mondott semmit. Mi a véleményetek erröl az egészről?
Elmentem a nögyogyàszomhoz mièrt nem jön meg rendesen... terhes lennèk?
Vàlasza annyi volt h nem vagyok az..
Elkezdtem hìzni, ugyanùgy nem jött meg rendesen hònapokat kimaradt... visszamentem az orvoshoz, hogy szeretnènk kisbabàt a pàrommal, de nem sikerül ès ùjra elmondtam bajaim... metformilt irt fel h attol teherbe eshetek... de semmi màst nem mondott.. mi bajom lehet, mit làtott, mikor menjek vissza... kezembe nyomta a receptet ès elköszönt.. Neten nèzelödtem.. Lehetsèges h PCOS em van? Volt egy kèrdèses teszt kitöltöttem az szerint igen... csak h az orvos semmit sem mondott... màs betegségre is kaphatom ezt a gyogyszert? Mmint cukorbeteg tuti nem vagyok igy ezen a két betegségen kivül èrdekelne h kaphattan màs miatt? Vagy csak PCOS?
elöre is Köszönöm a vàlaszokat
Huhh, hát ez azért minden, csak nem korrekt kivizsgálás és kezelés.
A tüneteid alapján lehet PCOS, de ezt előbb igazolni kellene. Ehhez pedig vizsgálatok kellenének:
- hormonvizsgálat
- hüvelyi UH
Ha tényleg PCOS-ed van, akkor utána a következő lépés a cukorterheléses vizsgálat. PCOS-nél ugyanis gyakori az inzulinrezisztencia és a diabetes.
Az inzulinrezisztencia esetén a vércukorszint még normális, így ezt az állapotot csak az inzulinszint egyidejű mérésével lehet igazolni.
Nah és akkor ha az IR is igazolódik, akkor jön a Metformin, ami mellett megfelelő diétát kell tartani és sportolni. Ha így teszel, jó eséllyel lesz eredménye a dolognak.
De mindenféle vizsgálat nélkül rámondani, hogy PCOS, elég érdekes. Gyógyszert is adni rá meg főleg bátor.
Nem èrtem mièrt nem mondott semmit... azt tudom h IR re adjàk..
Ma elkezdtem szedni a gyogyszert, de fel fogok keresni egy màsik orvost is mindenkèppen, Köszi az ajànlàst
A diagnosztikai kritériumok alapján a metformin kezelés megindításához elegendő a hüvelyi uh-on látható ováriumrajzolat, és a hormonsor, nem feltétlenül szükséges a kezelés megkezdéséhez a cukorterhelés, mivel a policiszták már eleve a rossz cukorháztartás nyomán alakulnak ki, azért, mert a petefészek rengeteg inzulinkötő receptorral bír. Azt mondod, hogy volt egy uh, egy hormonsor, és a hízás, meg az amenorrhea, ne haragudj, de azt, hogy semmit (?) nem mondott az orvos, nem tudom elhinni.
A nevét és a pecsétszámát adta a terápiához, valószínűleg adekvát módon járt el.
Érdekes attitűd, hogy idegen és névtelen válaszolók véleményére adnál ilyen jellegű kérdésben.
Elhiheted h semmit nem mondott... bementem elmondtam a bajom csinàlt egy UH t ès monsta h felirja ezt a gyogyszert ha nem fog vàltozni semmi majd akkor felìrja a dràgàbbat, monsta h mehetek öltözni, mentem öltözni benyitott kezembentomta a receptet ès ennyi. Az volt a kèrdèsem h csak PCOS betegsègre kaphattam v esetleg màsra... mivel nem mondta h mi bajom van nem mondta h mit làtott az uh. n.
Gondolom làtott valamit és ez àlltal irta fel, csak nem tudom milyen betegségre... mert azt nem mondta... meg bizok az orvosomban tudom h rossz napja volt gondolom ezért nen volt valami böbeszédü....
Hát akkor csak csinált hormonvizsgálatot meg UH-t is...
Ezek alapján igen, valószínűleg PCOS-ed van, azért kaptad a gyógyszert.
Bár önmagában azért csodát nem kell várni tőle, diétázni is kellene mellette meg sportolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!