Miért alakul ki a terhességi mérgezés? (help szindroma)
Figyelt kérdés
és ha az első terhesség ilyen lett a következőnél is jelen lesz?ki lehet e ezt kerülni?2014. febr. 18. 10:42
1/2 anonim válasza:
Én is hellpel szültem (két l-lel írd, ha rákeresnél). A toxaemia egyik formája. Nem tudják, mitől alakul ki, de a túlzott hízás növeli az esélyét. Borzasztó volt egyébként.
2/2 Manka68 válasza:
Szia!
Azt olvastam, hogy ha az első terhességnél kialakult, a következőnél még nagyobb az esély. :-(
De az orvosok csak találgatnak még mindig hogy mitől lehet. :-(
Anno engem császároztak toxémia miatt. Amikor pár éve először mentem endokrinológushoz, és kiderült hogy inzulin rezisztenciám van, a doki bólogatott arra a kérdésemre, hogy lehet-e összefüggés.
Így én csak egy megelőzésfélét tudok javasolni: kivizsgálás inzulin rezisztenciára, és ha van, betartani a hármas kezelést, a terhesség alatt még inkább, mint egyébként. Sajnos több ötletem nincs. :-(
A túlzott hízás egyébként szerintem relatív, én 45kg voltam mikor terhes lettem, és 54 amikor szültem. Kilóra pont ideális, de talán százalékban mégis sok. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!