A terhesség első tünetei mikor jelennek meg?
Sziasztok! Elnézést, ha butának tűnik a kérdésem, de az internetes orvosi cikkekben így konkrétan ezt nem találtam meg. Esetleg ha valaki tapasztalatból tudna nekem segíteni, azt megköszönném.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy a terhesség jelei, mint a reggeli rosszullét és társai (tudom, hogy embere válogatja) , de ezek megjelenhetnek a ciklus vége felé is, vagy csak akkor , ha már késett a menzesz és rajzolódik ki a helyzet? Köszönöm
a ciklus vége felé is érezheted a premenstruációs tüneteket, amik nagyon hasonlóak a terhességhez: a mellfeszülés, hasfájás, fejfájás, hangulatváltozás, hőingadozást.
Aztán érezhetsz a ciklus vége felé beágyazódást: ez általában egy, max két napig tart, és nem mindenkinél jár tünetekkel. Ha van tünet, akkor az hasfájás, esetleg hányinger, pecsételő vérzés (pár csepp barna).
Terhességi tüneteket nagyon kevesek éreznek a nem várt előtt. Inkább a nem várt első napjai után várhatók,kb. 5.-6. hét tájékán először: mellfeszülés, szagérzékenység, émelygés, gyomorégés, gyakori vizelés, kívánósság. De nem mindenkinél jelentkeznek, van aki teljesen tünetmentes az első trimeszterben.
Amit ciklus előtt érzel, az lehet hogy csak a mensire utal, nem tudom akartok e a babát, védekeztetek e, alapesetben az a valószínűbb hogy meg fog jönni. Ha még sem jönne meg amikor kéne, akkor csinálhatsz tesztet. Előtte értelmetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!