Wandeszti kérdése:

Pajzsmirigy alulműködés +meddőség, Sorstársakat keresek! Van valakinek hasonló?

Figyelt kérdés

Sziasztok, másfél éve próbálkozunk a babával, mindhiába. EGy hónapja az endrokrinlógusom megállapította hogy pajzsmirigy alulműködésem van, kaptam rá gyógyszert (L-thyroxint) ezt már egy hónapja szedem. A doki szerint a pecsételő vérzésnek és a meddőségnek semmi köze a pajzsmirigy problémámhoz. Reméltem hogy ebben tévedni fog, de a mostani menzeszemet is 5-6 napos barnázás előzi meg.

Azért keresem a sorstársakat, hogy leírják a tapasztalataikat. Kiváncsi vagyok hogy van e valaki akinek a gyógyszertől elmúltak a menstruációs gondjai, főleg a pecsételő, barnázós részre gondolok, esetleg sikerült teherbe esnie.

+még egy kérdés, olvastam itt egy beszélgetésbe hogy a progszteron hiány okozhat még hasonló problémát, van a kettő betegségnek köze egymáshoz? L thyroxin mellett szerintetek ki lehet próbálni a progeszteron krémet is?

2014. febr. 9. 06:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szia! Azóta mi újság veled? Igen, egyébként a progeszteronhiány okozhat barnázást, ha nincs vagy alacsony a progeszteron, akkor nem vastagszik meg eléggé a méhnyálkahártya, és nincs mi leváljon menstruációkor...(ha jól magyarázta nekem a dokim, mert nekem is hasonló gondom volt) Nekem a barnázás megszűnt, viszont hogy helyreállt a pajzsmirigyem helyrejött, most meg a menstruációm nem jött meg. Erre kaptam gyógyszert, és elküldtek 3. napi vérvételre, mindenféle úgymond meddőségi vizsgálatra, cukorterhelésre (ami pajzsmirigyeseknek erősen ajánlott az IR kiszűrérére, néha együtt járnak, és nem is gondolna rá az ember)és majd meglátjuk. Peteérésem sajnos a rendszeres mensi ellenére sem volt, ezért nem lett baba. Neked néztek UH-gal peteérést?
2014. márc. 20. 13:59
 12/12 anonim ***** válasza:
Azóta lett babátok?
2023. jún. 14. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!