Pajzsmirigy alulműködés +meddőség, Sorstársakat keresek! Van valakinek hasonló?
Sziasztok, másfél éve próbálkozunk a babával, mindhiába. EGy hónapja az endrokrinlógusom megállapította hogy pajzsmirigy alulműködésem van, kaptam rá gyógyszert (L-thyroxint) ezt már egy hónapja szedem. A doki szerint a pecsételő vérzésnek és a meddőségnek semmi köze a pajzsmirigy problémámhoz. Reméltem hogy ebben tévedni fog, de a mostani menzeszemet is 5-6 napos barnázás előzi meg.
Azért keresem a sorstársakat, hogy leírják a tapasztalataikat. Kiváncsi vagyok hogy van e valaki akinek a gyógyszertől elmúltak a menstruációs gondjai, főleg a pecsételő, barnázós részre gondolok, esetleg sikerült teherbe esnie.
+még egy kérdés, olvastam itt egy beszélgetésbe hogy a progszteron hiány okozhat még hasonló problémát, van a kettő betegségnek köze egymáshoz? L thyroxin mellett szerintetek ki lehet próbálni a progeszteron krémet is?
Én is hasonló helyzetben vagyok, mint Te!Enyhén magas Tsh érték(3,36) és alacsony progeszteron szint(<0,65).
Én letroxot szedek, már több, mint fél éve, az értékem már rendben is van(1,22), viszont sajna a barnázás ugyan úgy jelen van nálam is, és a menzeszem még talán annál is kuszább, mint a gyógyszer előtt volt. Nem is igazán nevezhető menzesznek, inkább csak maszatolás. Voltam vele nőgyógyásznál,mert már 3 hete barnáztam, de a Velem egyidős(34) doki csak annyit mondott, közönyösen, kicsit lenézve és úgy, hogy meg sem vizsgált, hogy ezzel Ő nem tud mit kezdeni, majd elmúlik magától és menjünk el inkább egy meddőségi központba, ahol majd lombikot csinálnak. :(
Sokan lehet nem értik meg, de egyelőre nekem még nagyon idegen az inszemináció és a lombik fogalma!
December elejétől szedem az egyik ismerősöm tanácsára a barátcserje kapszulát. Nem mondom, hogy használ rögtön, mert most ott tartok, hogy dec. 7-én véreztem utoljára, azóta annyi van, hogy 9 napja barnázok. Csináltam teszteket, de egy nagyon halvány kivételével mind hómezős volt. Baba biztos nincs és nem is lehetek olyan szerencsés, hogy egyből 2 év sikertelenség után, rögtön babás lennék. Csak merem remélni, hogy ez most azért van, mert kezdi a b.cserje rendbe kapni a ciklusomat és még "harcolnak" bennem!
Ha gondolod olvass utána, itt egy link innen akár rendelni is tudsz:
Remélem minél hamarabb sikerül a várandósság!!! :)
(Bocs a kerdezotol, hogy a valaszolonak is valaszolok.)
6-os: Menj endokrinologushoz, mert a mensigondokat mas hormonelteresek is okozhatjak. Addig nem is erdemes inszem/lombik temaban gondolkodni, amig azokat nem ellenorzik. Lehet, hogy ha mast is kezelnek, akkor spontan is terhes leszel, vagy ha kezeletlenul hagynak valami bajt, akkor lombikkal sem sikerul.
2-3 voltam.
Írtam, hogy járok endokrinológushoz :)
Ő általa szedem a letroxot. A pajzsmirigyen és a progiszinten kívül más gond nem volt a véreredményemmel, volt terheléses cukor és inzulin is, azok is jók lettek.
A barátcserje sok női bajra gyógyír lehet, ezért is kezdtem el szedni, hátha....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!