Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Melyik a valós értékhatár az...

Melyik a valós értékhatár az LH (luteinizálo hormon) nál?

Figyelt kérdés

Nekem a 3. napon 4.24 mIU/ml (1.60-7.90) volt.

A 16. napon 55.79 mIU/ml (0.70-9.90) volt.

Mar levették a 21 (23) naposat, holnap lesz eredmény, de a doki azt mondta az 55-re, hogy sok, ami az ő tartományain belül tényleg az, de én találtam másik két táblázatot, ami mást ír:

1. Normálértékek:

a ciklus elsô felében 1.9-5.8 (egyes forrasok szerint 7) UI/l (vagy mUI/ml)

az ovuláció idején 11.3-59 (egyes forrasok szerint >20) UI/l

a ciklus második felében 0.8-12.6 UI/l

menopauzában 9-75 UI/l

2. Follicularis fazis: 1,9-12,5 IE/l

Ovulacio környékén: 8,7-76,3

Lutealis szakasz: 0,5-16,9

Szerintetek melyik a jo?

Cystaim nincsenek, azt az utolsó vérvételnel megnézte. 29 éves vagyok.

Szerintetek mi lehet a baj? Vagy van egyáltalán baj?

2014. febr. 5. 19:59
 1/9 Manka68 ***** válasza:
Szerintem nincs semmi baj az LH értékeddel, ez a hormon váltja ki az ovut, azért ilyen magas ovu ideje körül. Onnantól gyorsan csökken az érték, de nem 1-2 nap alatt esik vissza alapra. Ha a 21-ik napi megint alacsony lesz, a progeszteron pedig magas, akkor minden szép. :-)
2014. febr. 5. 20:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ, aranyos vagy, egy kicsit megnyugodtam. Holnap minden kiderül. Szerintem az a 16. napi pont ovu-nal vagy előtte 1 nappal volt (30 napos a ciklusom), de mondtam a dokinak es azt mondta, akkor is magas, 12 körül kellene lennie. Szerintem o mar a lutealis szakaszt nézte, nem? Szerinted lehetnek ennyire eltérő labor értékek?
2014. febr. 5. 20:31
 3/9 Manka68 ***** válasza:

Szerintem a dokik is csak találgatnak. :-)

Én egyetlen dokinak hinném el, hogy nem jó, ő a legprofibb endokrinológus az országban. :-)

Nekem volt olyan, hogy ugyanarra az értékre (ösztrogén) az endodokim azt mondta rendben van, a meddőségis pedig hogy magas...

Hogy a laborok pedig mi alapján határozza meg a határértékeket, már végképp kezdem nem megérteni. :-(

Neked ez milyen doki, és mit vizsgáltak még?

2014. febr. 6. 04:53
 4/9 A kérdező kommentje:

Nőgyógyász a doki és barnázgatás miatt kertem a hormonvizsgálatot, mens. elott szokott lenni 1-2-3 napig.

A ciklusom 3. napján:

LH:4,24 (1.60-7.90 mIU/ml)

FSH: 6.55 (3.30-11.30 mIU/ml)

LH/FSH: 0.65 (2-ig)

Progesteron: <0.20 (1.60 ng/ml-ig)

Östradiol(E2): 30 pg/ml (Follicularis fázis:20-144; ovatios: 64-357; lutealis: 56-214)

Prolaktin: 191 (127-637 uIU/ml)

Testosteron: <10 ng/l (10-70)

TSH: 1.89 mU/l (0.30-3.50)

A 16. napomon mért eredmény:

LH: 55.79 mIU/ml

Progesteron: 0.39 ng/ml (1.10-21.00)

Östradiol: 190 pg/ml

Prolaktin: 298 uIU/ml (127-637)

Testosteron: 42 ng/ dl (60-76)

TSH: 2.24 mU/l (0.30-3.50)

Ma 11 után tudom meg a 23. napi eredményt. Rem. minden oké lesz.

Szerinted ihatok a köv. ciklustól cickafark-palastfű teát? Neked is van/volt már hasonló problémád?

Köszi a válaszaidat! :-)

2014. febr. 6. 08:59
 5/9 Manka68 ***** válasza:

Igen, nekem is volt menses előtti barnázásom, amit a mastodynon csepp oldott meg. (gyógynövény kivonat).

Nekem sem volt határérték fölött sosem a prolaktinom, és az elvileg azt csökkenti, mégis segített.

Kicsit furcsállom hogy ilyen rövid idő alatt ekkora eltérés mutatkozik a TSH szintedben, ez elvileg nem ciklusfüggő, és a pajzsmirigy funkcióról ad némi támpontot. Babásodáshoz kettő alatt kellene lennie, de jobb az 1 körüli érték.

Persze nem önmagában kellene vizsgálni, hanem a többi pajzsmirigy hormonnal együtt. (T3, T4)

Van akinek emelkedett érték mellett is összejön a baba, de a nagy többségnek kezelni kell.

Az LH FSH arány 1 körül jó a 3.-ik ciklusnapon, a tiéd nem tér el olyan nagyon, de azért nem az igazi.

Szerintem mutasd meg a leleteidet egy endokrinológusnak, lehetőleg olyannak, aki meddőségre szakosodott. Ő fog neked biztosat mondani mindenre.

2014. febr. 7. 04:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Azt mondta tegnap a doki, a 21. napi vérvételem jó, nincs eltérés, minden rendben és ne izguljak. Bár a leletet nem láttam, mert most csak be kellett telefonálnom, így sajna nem tudok pontos értékeket. :-( Elkérem a jovőhéten szerintem. Ezekután egy kicsit megnyugodtam, hogy nincs semmi baj, de gondolod megis lehet? Ihatok cickafark-palástfű teát a köv ciklustol?
2014. febr. 7. 16:54
 7/9 Manka68 ***** válasza:

Ihatsz teákat, de ha nincs semmi baj, nem fognak segíteni, és olvastam már itt olyat, hogy azok kavartak be valakinek.

En a barnázásra most is a mastodynon cseppeket ajánlom, nekem attól múlt el, és az is gyógynövény.

De azért majd mutasd meg a leletedet endodokinak, az a biztos. :-)

2014. febr. 8. 06:55
 8/9 A kérdező kommentje:

Szoval a 21. napi eredményem:

LH: 4,67 (0,7-9.9) mIU/ml

FSH: 2,73 (1.8-8.2) mIU/ml

LH/FSH: 2.73 (2-ig)

Progesteron: 11,94 (2.2-14) ng/ml

Östradiol: 140 (56-214) pg/ml

Testosteron: 21 (60-76) ng/dl

Ez lett az eredmény, sajnos TSH-t nem nézték, de ha a norm. tartományon belül ingadozik egy picit, az is baj? Összesen 0,35 volt az eltérés. És hogy a tesztoszteron kevesebb az nagy probléma? Azt mondta a doki, hogy ne izguljak, minden rendben és a tesztoszteronon kívül valóban, de kedden kellett volna, hogy megjöjjön, vasárnap óta van barnám, de menstrualni még mindig nem menstruálok rendesen. A barna tegnap és ma délelőtt egy kicsit több volt mint szokott lenni, nem tudom mi van most. Reggel csinálok egy tesztet, de nem hiszem, hogy baba lenne a dologban!?! A barna elvileg a prog. hiány miatt van, nem? Nekem az tök jó, majdnem a max. akkor mégis mitől barnázok? Köszi a válaszokat! :-)

2014. febr. 12. 22:34
 9/9 Manka68 ***** válasza:

A TSH nem nagyon szokott ingadozni, mióta szedek rá gyógyszert, 0,9 és 1,1 között van nekem. Kb fél évente nézték.

Kíváncsi lennék egy endodoki véleményére nagyon a leleteiddel kapcsolatban.

2014. febr. 13. 04:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!