Volt már valakinek hogy a nőgyógyász a pozitiv teszt után látatlanba (hormonvizsgálat nélkül) Utrogestant írt elő? Megmaradt a terhesség? Lett valami baja a babának?
Valószínűleg a pár hónapja tartó menzesz előtti 2-3 napig tartó barna folyás miatt írta.
Nem kellene hormonokat nézni a véremből??
Nekem annak idején amikor 5 hetes terhes voltam, barna folyásom lett és görcsölt a hasam, mentem ügyeletre és kaptam is egyből Duphastont. Annak idején és most is a menzeszem előtt és után mindig barna folyásom volt-van. És nem csináltak hormonvizsgálatot, úgy írták fel a gyógyszert.
Egyébként az égvilágon semmi baja nem lett a fiamnak, 3 éves is elmúlt már.:)
Az utrogestan nem árt, csak segít! Én lombikos voltam, már a beültetés előtt el kellett kezdeni az utrogestant és a 11.hétig használtam!
Nyugodtan használd!!!! Csak segít, mint fent írtam!
Az Utrogestanban progeszteron van, ami pont azért kell, hogy megmaradjon a terhesség.
Ha alapból norm. a progiszinted, akkor egy kis plusz nem árt semmit. Ha alacsony, akkor viszont elvetélsz jó eséllyel...ezt akadályozza meg az Utrogestan.
Nekem is 5 hetesen írták fel azzal az indokkal hogy kívánt terhesség, de ici picit barnáztam az okát nem találták meg. Viszont 2 héttel később a magándokinál kiderült hogy jó hogy kaptam mert nem működik az egyik petefészkem és így nincs elég sárgatest hormonom. Szóval csak ennek köszönhetem hogy megmaradt!!
Most már 21 hetes vagyok
Köszi a válaszokat. Akkor megnyugodtam.
Nekem olyan ijesztően hangzott hogy valami hormont kell szednem úgy hogy nem is tudni milyen a többi hormonom. :(
De tényleg sokat hallottam róla, hogy csak segít, nem árt... Bízom benne hogy nálam is így lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!