"Cikk-cakk" görbe. Miért ugrál ennyire a reggeli hő?!?
Sziasztok!
Van bárkinek ilyesmi tapasztalata?
Alap szitu: 42-45 napos ciklus
A ciklus első felében alacsony hő, 35,9 - 36,3 között változó. Szex a 25. 26. 27. napokon (hő alapján nincs ekkor peteérés), majd a ciklus 35-37. napja körül emelkedik a hő, 35. napon szex. 4 nap "hőemelkedés" után zuhanó hőmérséklet, 35,4 (soha ilyen alacsony), aznap napközben pecsételés (azóta semmi). Hő azóta is 36 alatt, jelenleg a 42. ciklusnapon vagyok, elvileg maholnap kellene megjönnie, de a korábbiaktól eltérően semmi menzesz előtti tünetet nem produkálok. Dokit kérdeztem, szerinte a pecsételés lehetett beàgyazódási vérzés, szerinte várjak 1 hetet, ha nem jön meg, teszteljek, és csak utána menjek vizsgálatra. Ha pozitív azért, ha negatív, akkor azért. Szerintetek tényleg lehetek terhes, az alacsony hő ellenére? (Örülnék neki.)
Ne haragudj, de szerintem ebből nem nagyon lesz baba. :-(
Ilyen hosszú ciklusnál elég valószínű, hogy egyáltalán nincs vagy nagyon későn van peteérés. A hőd alapján szerintem neked nem volt most (pé után megemelkedik és fenn is marad az ébredési hőmérséklet a termelődő progeszterontól, és csak menses előtt 1-2 nappal esik le).
De nekem gyanúsan alacsony ez a hőmérséklet. Próbáltad másik hőmérővel? Elég hosszú ideig méred? A hőmérőzésnek sajnos szigorú szabályai vannak, amit ha nem tartasz be, hamis eredményt kaphatsz.
Ha valóban ilyen alacsony a hőd, az jelezhet pajzsmirigy alulműködést, az pedig negatívan befolyásolja a teherbe esést. A hosszú ciklus is azt jelezheti hogy nincsenek rendben a hormonjaid. Hacsak nem rossz a hőmérőd, és a pecsételés esetleg peteéréstől volt, onnantól két hét múlva tesztelhetsz egyet, az elvileg kimutatja, ha van baba.
De sajnos nekem az a véleményem, hogy egyáltalán nem volt ovu, és a megborult hormonháztartásod produkál vérezgetést. :-(
Remélem nem lesz igazam.
Ha negatív lesz a teszted, endokrinológushoz menj el (az ő szakterülete a hormonok, nem a nődokié).
Mielőbbi babásodást kívánok!
Köszi a válaszokat!
2. választ adótól kérdezném, hogy végül sikerült-e rendbe jönnöd, milyen kezeléssel és mennyi időbe telt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!