PCOS-osok! Ti mennyire tartjátok a diétát, mozgást?
Sajna a legtöbbször a pcos "oka", velejárója az IR, hat különben miert lenne a diéta is? :) (nagyon sokaknak - köztük nekem is - ezt mondtak, csak azert írom!
A diétát is tartani kell es a lassú-gyors szénhidrát aranyat, plusz hat a sport... En kőkeményen tartottam, mert akkor mar 5 éve vártunk a babara. Megérte, mert 9 hónap múlva terhes lettem /
:)
Hatszor eszek (mert későn fekszek le), az elejen nehéz volt hozzászokni, de sikerült végül.
Nem tudom, mennyire hasznos, ha leírom a kajámat, mert vega vagyok :) reggelire (30g) szendvics zöldséggel, sok sajttal, tízórai a nehézkes, mert általában akkor nem nagyon erek ra, igy mindig van nalam valami sk sütött muffin, amit gyorsan le lehet nyelni. Ebédre alt leves, coucous, kölest vagy bulgur, vagy töltött zöldség, ilyenek, tízóraira gyümölcs, vacsora szendvics es utivacsira egy sk muffin (sós)
De a Facebookon van egy pcos csoport ott nagyon sokat segítettek étrend kialakitasban.
A diétát még csak-csak, de a mozgásra nem bírom rávenni magam, főleg így vizsgaidőszakban. Mindig halogatom...
De muszáj lesz ráfeküdnöm, mert így semmit nem javult a ciklusom, sőt..
Mondjuk én még nem tervezek babát, de szeretném helyrehozni a ciklusom még a gyerektervezés előtt.
A diétában az időpontok tartásával vagyok gondban. Van, mikor képtelen vagyok felkelni időben a reggelihez...
Amúgy kb. így néz ki egy napi kajám (nekem 185 g-os diétám van):
Reggelire kenyér + vmi felvágott/tonhalkonzerv + zöldség
Tízórai: tejeskávé (kb. 2 deci tejjel), meg korpovit vagy gullon keksz
Ebéd: Szinte bármi, csak figyelni kell az elkészítésre meg a köretre. Vagy készítek vmit, vagy veszek vmit és csinálok hozzá köretet.
Uzsonna: gyümölcs
Vacsi: Ua., mint a reggeli, néha tojásrántotta/tükörtojás/bundáskenyér, ha édesre vágyom, akkor császármorzsa kölesből, zablisztes palacsinta vagy zabkása.
Utóvacsira korpovit vagy gullon keksz, ha nagyon éhes vagyok még, akkor egy kis szelet kenyér sok-sok zöldséggel.
Édesítőnek xilitet használok. Hálistennek elég jól bírom nassolás nélkül, csak a karácsony volt kicsit nehéz.
Vrábel Krisztinának van egy hiper jó 160 grammos CH diéta könyve, én gyakorlatilag csak abból főzök. Próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!