Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ez egyszer csökken egyszer...

Erika1995 kérdése:

Ez egyszer csökken egyszer Nő? Mit csinájak? Álittolag nem tapad meg a baba. Mennyinek kellene lennie? Gondolkodtam azon is hogy lehet a gyogyszer nem hogy segitett hanem rontotta?!

Figyelt kérdés
Alacsony a progeszterin szintem Azt állapították meg . Egyszer volt 0,80ng/ml . Aztán irtak fel duphastontt . Most párnapja újra csináltattam vérvételt most 0,51ng/ml lett. Gyereket szeretnék 3 éve. Házidokim aztmondta minden rendben .
2014. jan. 22. 21:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez így édeskevés. A 3. napi hormonsorod milyen lett?
2014. jan. 22. 22:05
 2/7 Manka68 ***** válasza:

Alacsony progeszteron szint (ciklus második felében, kb 21.-ik napon) ritka kivételtől eltekintve azt jelenti, nem volt peteérésed. Azt kéne kideríteni, miért. A duphaston progeszteron pótlás, nem ront az állapotodon.

Endokrinológushoz menj, ő a hormondoki. Sem nőgyógyász, sem háziorvos véleménye nem mérvadó hormonproblémánál.

2014. jan. 23. 16:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat , második válaszoló Ezt nem értettem .(ciklus második felében, kb 21.-ik napon) ezzel mit akartál írni? Amúgy ez egyszer csökken egyszer nő ? 19 éves lány vagyok amúgy . És nem nagyon vagyok tisztában az ilyen dolgokkal. Teherbe tudok esni ?! Mert bennem minden remény el ment . nem tudom komolyan mit csinájak annyit járok nőgyogyászhoz is . most 3 havi duphástont irtak fel szerinted ki válcsam ?! nem lessz tölle vajon bajom. barátcserje kapszulát is olvastam a neten. köszönöm a segitséget.
2014. jan. 23. 21:52
 4/7 Manka68 ***** válasza:

Azt jelenti, hogy nem mindegy hogy a ciklusod hányadik napján vesznek vért. A ciklus első napja, amikor megjön a vérzésed. Innen a következő vérzés első napjáig tart a ciklusod. (a következő vérzés első napja a következő ciklus első napja) A nagy átlagnak ez 28 nap. Ebből a 28 napból kb a 21.-iken levett vérből érdemes nézni a progeszteron szintet. Ciklus első felében az a normális, ha 0-ához közeli az érték, és nem kell teljesen egyformának lennie, hiszen nem vagyunk gépek. A progeszteron szint peteérés után kezd emelkedni, és kb a 21.-ik napra éri el a legmagasabb értéket, és ott is marad majdnem a következő ciklusig. 10 fölött számít jónak. Hogy a ciklus elején 0,5 vagy 0,8 az lényegtelen. Gond akkor van, ha végig alacsony marad.

Hányadik napon voltak a vérvételeid? Nagyon nem mindegy!

A duphastont én nem kezdeném el, az csak arra jó, hogy amikor abbahagyod, megjöjjön a mensesed.

Mindenképpen keresnék egy jó endokrinológust, aki kideríti miért nincs peteérésed, ha tényleg nincs. Teherbe tudsz esni, ha rendbe teszik a hormonjaidat.

2014. jan. 24. 04:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem köszi szépen. Hát úgy volt hogy november 8-án jött meg és november 28-án vettek vért.. Én se nagyon szeretném el kezdeni a duphastont mert nekem volt még egy ilyen vérvételem még augusztusban és fel írt a dokim akkor is duphastont be kellett szednem 1 havit. Be szedtem vissza mentem aztán novemberben csinált még egy vizsgálatot és akkor derült ki hogy még rosszabb lett... És most pedig 3 havit írt fel.. Nem nagyon akarnám szedni mert az is meg fordult a fejembe hogy lehet attól lett ilyen vagy hogy nem jó időben lett le véve a vér..
2014. jan. 24. 18:28
 6/7 Manka68 ***** válasza:

Hát pedig ez 20 nap, akkor tényleg nem volt peteérésed. :-(

De még egyszer : az eredményed nem rosszabb, mint előtte. Csak épp nem is jobb. A duphaston nem csinál peteérést, csupán az abbahagyása után meghozza a vérzést.

Feltétlenül menj el endokrinológushoz! Ő megmondja hogy miért nincs peteérés, és azt is megoldja, hogy legyen. :-)

2014. jan. 25. 05:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem köszi.. Hát most hétfőn megyek Budapestre nőgyógyászhoz majd ott rendbe hoznak remélem.
2014. jan. 26. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!