Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » A 2,2-es TSH még jó eredményne...

A 2,2-es TSH még jó eredménynek számít?

Figyelt kérdés

A t3 és a t4 eredményen pont a két határérték között van, de a TSH értékem 2,2. Úgy olvastam, hogy 1 és 2 között kellene lennie. A két tizednyivel több még nem olyan nagy baj, hogy gyószert kapjak rá, ugye? Magánlaborban vizsgáltattam ki és elmehetnék az eredménnyel az orvoshoz, hogy adjon beutalót endokrinológushoz, de tuti kiröhögne, hogy két tizedes eltérés miatt mentem el hozzá.

Amúgy azért csináltattam önszorgalomból a pajzsmirigy vizsgálatot, mert alacsony az ébredési hőm (35,5-35,7) és tudom, hogy a 36,2 alatti utalhat pajzsmirigy alulműködésre. De ezek szerint mégsem ez a baj. Akkor mitől lehet?

Már egy ideje próbálkozunk a babával, a vérem, a koleszterinem, a cukorszintem rendben van, nincs se gomba, se bakteriális fertőzésem.Tudom, egészséges pároknak is idő kell, hogy összejöjjön, csak engem zavar ez az alacsony hő, és most még jobban ráparáztam, hogy a pajzsmirigy vizsgálatból se derült ki, hogy miért.

Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam.

2013. dec. 26. 21:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%

Jó ez az eredmény, de babához sok, valóban azt írják 1-2 között kell lenni, de nekem a nődokim és a háziorvosom is azt mondta, hogy inkább 1-hez közelinek kell lenni.

Kitartás!!!

2013. dec. 26. 21:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen tökéletes az eredményed, a TSH amúgy sem mérvadó a normális tartományban, a t3, t4 az információ, ha az rendben, akkor megnyugodhatsz. (Én 3,9-el estem teherbe, minden rendben, 38 hetes vagyok.) Nyugi, szerintem túlparázod, relax, egészséges vagy! Én a helyedben nem mérném a hőt, mert csak frusztrál.
2013. dec. 26. 21:18
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de épp ez az, hogy annyi mindent mondanak és annyi mindent lehet olvasni. Az első válaszoló szerint sok, a második szerint jó. Az orvosom is azt mondaná, hogy ez jó, nem küldene endokrinológushoz, mert kb. a megfelelő tartományban mozog. Engem az aggaszt, amikor azt mondják sokan, hogy 1-hez közelinek kell lennie a teherbe eséshez. Mert az orvosok is sokszor legyintenek, nem érdekli őket, hogy éppen babát szeretnél és ahhoz meg nem biztos, hogy ez jó érték. Már volt egy vetélésem, és nem derült ki, hogy miért, bár vérezgettem, szóval progeszteron hiény is lehet. Úgyhogy azért kezdtem magam kutatni a lehetséges okokat. 30-on túl vagyok, nem szeretném vetélésekkel tölteni az éveimet.

A t3 eredményem 2,01 (1,12-2,80)

a t4 eredeményem 103,72 (77 -145)

2013. dec. 26. 21:32
 4/11 anonim ***** válasza:
Mit jelent, hogy a "cukorszintem rendben"? Csináltattál cukorterheléses vizsgálatot vagy csak néztek éhgyomri cukrot, és ez alapján jó?
2013. dec. 26. 21:39
 5/11 A kérdező kommentje:

Éhgyomri cukrot, és mivel az jó, nem is akartak cukorterhelésesre küldeni.

tulajdonképpen errefelé a vetlést sem veszik komolyan, addig amig nem vetélsz el sorozatban ötször, mindig azt mondják, hogy természetes szelekció meg ilyenek. Amire tudtam, arra elmentem magánlaborba vizsgáltatni, de van, amit nem csinálnak meg magánúton és kell a háziorvos beutalója, az meg nem ad, mert hát még "csak" egyszer vetéltem és még "csak" 31 vagyok...

2013. dec. 26. 21:47
 6/11 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok. Mióta próbálkoztok? Párodat vizsgálták? Ne aggódj egy vetélés miatt (nekem is volt egy, semmi okot nem láttak, semmi vérezgetés sem volt, ez tényleg legnagyobb esetben természetes szelekció, tudom, hogy nehéz túl lenni rajta, de próbáld feldolgozni, akár pszichológushoz is elmehetsz, ha nem megy magadtól több hónapig). Hidd el, hogy egészséges vagy, és sikerülni fog a baba, szerintem nálad túl nagy stresszt okoz a nagy infóáradat, amihez a neten jutsz. Ebbe a hőmérőzésbe és ovutesztelésbe, meg hormonvizsgálatokba bele lehet őrülni, ha folyamatosan csinálod. Szerintem csinálj 1-2 hónapig ovutesztet és ha van peteérés, akkor nem kell foglalkozni a hőméréssel és teszteléssel, próbálj kicsit lazulni, segíteni fog! Kitartást és csak bízz a szervezetedben!
2013. dec. 26. 22:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

2,2-re már gyógyszert kaptam, euthyrox-ot, reggel felet kell belőle szedni.

Szeptember óta szedem, még nem sikerült teherbe esnem.

Egyébként kellene kérned endokrinológustól beutalót terheléses cukor és inzulinvizsgálatra. Az éhgyomri cukrom nekem is tökéletes, de a terheltnél már csökkent cukor érzékenységet mutattak ki. Inzulinrezisztenciára tud utalni.

Valamint a prolaktin szintedet is ellenőriztetni kéne, szintén endokrinológus tud beutalót adni.

2013. dec. 26. 22:32
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. valószínű megpróbálok endokrinológushoz beutalót kérni a háziorvostól (csak az ő beutalójával tudok eljutni). Ha mást nem, megnyugtatnak, hogy mégis minden rendben. :-)

A párom meg... Még egy általános vérképvizsgálatra sem akar elmenni. Mert meggyőződése, h ő jól van, jól érzi magát. Nem lehet meggyőzni, h egy csomó mindent nem is érez az ember, nincs is rá tünet, mégis lehet baj...

2013. dec. 26. 23:17
 9/11 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

Ez egy érdekes eredmény. :-) a t3, t4 az a hormon, amit a pajzsmirigyed előállít a TSH utasítására. Ha ezek még jók, ugyanakkor a TSH kissé emelkedett, az azt jelenti, hogy a szervezetednek kicsit erőltetnie kell a pajzsmirigyedet, hogy letermelje a szükséges hormonokat. Kb olyan ez, mint amikor a főnök ordít a beosztottal, hogy dolgozzon többet. :-) Egy darabig működik a dolog, de egyre nagyobb nógatásra van szükség. Te még az elején jársz, nem vészes, de vigyázni kell, hogy ne romoljon a helyzet.

De vetéléssel a hátad mögött illene rendes endokrinológushoz menned, lehetőleg olyanhoz, aki nem vesz félvállról. Nem hagyatkoznék az sztk-s dokikra. Én 3,9-es tsh-val nem estem teherbe 2 évig, majd amikor kezelni kezdtek erre, azonnal babás lettem. Akkor 1,7 volt a tsh-m. Lombikhoz 1 körüli értéket vártak a dokimtól. :-)

Egyébként sok minden befolyásolja a pm működését, a dokim amikor elértem az 1-es tsh-t, azt mondta, ne hízzak, ne fogyjak, mert akér 2-3 kg is befolyásolhatja az eredményt.

És még egy dolog : terheléses inzulin + cukor vérvételre is érdemes elmenni, az hogy az éhomi cukrod jó, sajnos semmit nem jelent. Kitartás, és mielőbbi babásodást kívánok!

2013. dec. 27. 00:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló a TSH értékem és a doki azt mondta h jó.
2013. dec. 27. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!