Ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
PCOSem van de nekem minden honapban megjon igaz parnapot mindig kesik de megjon igy igaz sokkal nehezebb behatarolni az ovum idejet.A ferjemmel nagyon szeretnenk mar kisbabat de eddig sajnos meg nem jott ossze.Milyen gyogyszer a leghatasosabb erre a betegsegre?Sokaktol hallottam akik ugyan ugy pcosuk van hogy fogamzasgatlot szedtek es max fel even belul osszejott nekik a baba.Velemenyek?
2013. nov. 22. 19:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Endokrinológushoz kell menni. Fogamzásgátlót szedtek, és összejött a baba???

A pco-soknak azért adnak fogigátlót, hogy legyen normális mensi, de ettől a probléma megmarad.

PCO-t ki diagnosztiizálta nálad, és mit mondott erről neked, nem írt gyógyszert???? Semmit?

2013. nov. 22. 19:47
 2/4 anonim ***** válasza:
a kérdező nem írta h szedne fogigátlot!Endodokihoz menj mindenképp.Drukkolok.
2013. nov. 22. 23:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Ahogy irtam par napot kesve de minden honapban van menszeszem nem szedek fogigatlot.Szegedi vagyok ott is mentem el orvoshoz de akar hiszitek akar nem semmilyen gyogyszert nem irtak fel.Mivel mondtam a dokinak hogy babat szeretnek laporoszkopias mutetet emlegetett de a tortenet itt be is fejezodott.Hiaba kerdezgettem az orvost errol a mutetrol leterelt azzal hogy mivel a cisztak nem veszelyeztetik az eletemet igy semmi szukseg ra talan majd akkor ha a parom elmegy egy sperma vizsgalatra.Nem egyszer es nem ketszer mentem el orvoshoz de semmi nem tortent.Mar 2 honapja Norvegiaban elunk abban remenykedek hogy talan itt segitseget kapok a problemamra ha mar a sajat orszagomban nem foglalkoztak velem.
2013. nov. 23. 17:08
 4/4 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A műtétet ne vállald be, a cisztákkal együtt többnyire a petefészek egy részét is eltávolítják, kiégetik. Babát szeretnél, szükséged lesz a petefészkeidre.

Ahogy az előző válaszolók is írták, endokrinológushoz kell fordulni, ez az ő szakterülete. PCOS-t általában a cukoranyagcsere zavara (inzulin rezisztencia)okozza, és ha ezt sikerül rendbe tenni, elmúlnak a ciszták maguktól. Gyógyszer : metformin, diéta és mozgás. A fogamzásgátló azért nem jó megoldás, mert ront az IR-en, ami még nehezebbé teszi a teherbe esést. A hármas kezeléssel hamarabb fogsz teherbe esni. :-)

2013. nov. 24. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!