2.99 TSH magasnak szamit hogy terhesseg letrejojjon?
Önmagában a TSH-ból ezt nem lehet megítélni! Ez egy olyan szabályozó hormon, ami a pajzsmirigy működését szabályozza, ami a pajzsmirigy hormonjait termeli. És a lényeg, hogy ezeknek a hormonoknak a szintje megfelelő-e.
Nekem 3,8 körül volt teherbeeséskor, minden rendben azóta is, hormonjaim teljesen rendben. Ha aggódsz miatta vizsgáltasd ki, de olyan orvosba ne bízz meg, aki csak a TSH alapján akar kezelni és nem nézi végig a többi hormonodat!
A hatóanyag neve thyroxin, többféle gyógyszerben szedheted pl.: Euthyrox, L-thyroxin. Ha meg tudod tenni, akkor mindig ugyanott kellene csináltatni, mert nekem az a tapasztalatom, hogy 1-2 nap eltéréssel is tud 2 labor egészen más értéket produkálni.
A magas TSH egyébként nem akadálya a teherbeesésnek, én 4,5 mellett lettem terhes. A vetélés esélyét növeli meg.
Szia!
Én 3,9-el nem estem teherbe, 1,7-el az első próbálkozós hónapban, de elment a baba 9 hetesen. Azóta 1 körül tartja a dokim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!