Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Készülünk inszeminációra de a...

Készülünk inszeminációra de a munkahelyemen nem kérhetek szabadságot. Mit mondjak h elengedjenek?

Figyelt kérdés
2013. okt. 21. 09:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Körzeti orvossal beszéld meg, írjon ki 2 napra, mert gondolom nem akarod elmondani a mh-en. Megértő lesz, remélem.
2013. okt. 21. 09:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Én is a körzetivel írattam ki magam. Hétfőn dolgoztam, kedd reggel volt az inszem, és azon a héten már nem mentem dolgozni.
2013. okt. 21. 10:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen de én ahol lakom más városban dolgozom és más városba járok nőgyógyászhoz. Most kell majd 2 napont injekcióra járnom.
2013. okt. 21. 10:24
 4/9 A kérdező kommentje:
Meg kiadták még október elején a szabikat mert ilyenkor sok a munka már év vége fele. Hiába mondtam h majd nekem lehet kell még doki miatt. Problémámat meg nem szivesen osztanám meg a főnökkel aki mellesleg férfi.
2013. okt. 21. 10:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Én olyan hasfalbőr alá adandó injekciót kaptam, amit én is be tudtam adni (olyan, mint az inzulin-toll).

A táppénzt az inszem utánra értettem, az injekciók alatt végig dolgoztam.

Nincs egy egészségügyis barátnő vagy szomszéd, aki beadná?

2013. okt. 21. 11:34
 6/9 A kérdező kommentje:

Nekem ez előzöt is hátulra adták a csípőmhöz izomba. Azt mondták így kevésbé fáj.

De két naponta be kell vele járnom ultrahangra neh túl stimulálják.

2013. okt. 21. 11:40
 7/9 anonim ***** válasza:

Bőr alá is lehet adni, és izomba is! Eddig (2*) én is izomba kaptam, először 8-at, aztán 5-öt. Legközelebb bőr alá adom magamnak; fájt rendesen a vállamba. Főleg a sokadik... Én uh-ra maszekhoz, este jártam.

Nekem du (az egyetlen du-i uh-m volt)mondta a doki, hogy aznap 7-re vigyük a cuccot, és másfél óra múlva inszeminál. Vissza kellett volna mennem szülőit tartani.....

Becsörögtem hogy bocsi, megy fel a lázam, és hánytam is egyet, nem mennék be. A kolléganőm tartotta.

De én 2 nappal előtte már elkezdtem előadni "A hattyú halála" c. melodrámát...

Muszály volt! Nem szóltam, csak járkáltam mint egy élő holt. Ha kérdeztek, fejfájásra, stb. panaszkodtam.

Jó tanács! Menj el a háziorvosodhoz személyesen, vidd a papírjaidat, és mond el hogy kb. ekkor lesz az inszemed.

Nekem jól jött ki, szerda este volt, én csüt-p. nem dolgoztam, pihentem 4 napig, hétfőtől mentem újra (és nagyon vigyáztam 2 hétig!).

HA rendes, akkor elég aznap csörögnöd hogy mától kéred x-ig az állományt. A férjed is bemehet a papírért, de ezt előtte meg kell beszélni a dokival!

Mert az első pár napban nem kéna mászkálnod, hanem pihenni. Max. sétálgatni; nem kocsiban zötykölődni. Sok sikert! :-)

2013. okt. 22. 21:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia! A törvény előírja hogy asszisztált reprodukciós eljárásra kötelesek a munkahelyeden elengedni!!Ide értve a vizsgálatokat is!Ezt még magamnak mentettem le,de szerencsére a munkahelyem mindig elengedtek.Mentesülés a munkavégzési kötelezettség alól

55. § (1) A munkavállaló mentesül rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól

a) keresőképtelensége,

b) a jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő, egészségügyi intézményben történő kezelés

Amúgy én nem szabadsággal hanem fizetetlennel oldottam meg.Számolni kell azzal is hogy nem biztos hogy sikerül és konkrétan nincs annyi szabi amennyi elég lenne több beavatkozáshoz.

2013. okt. 31. 15:48
 9/9 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Az elsőnél én sem mondtam meg, erre a sok hiányzás miatt majdnem kirúgtak. Azt hitték link lettem. Utána inkább elmondtam, és kellemesen csalódtam mind a kollégák, mind a vezetőség hozzáállásában. Persze azt nem volt egyszerű elmagyarázni, hogy nem én döntöm el, melyik napokon fogok hiányozni (nekem minden hó végén fontos lenne dolgoznom). El kellett magyaráznom hogyan is működik ez az egész. :-)

2013. nov. 1. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!