Győri Kaáli intézettel tapasztalatok?
Mi is hozzá jártunk 1,5 évig. Pco-m volt Ir, trombózishajlam.
Van egyfajta stílusa. Nekünk volt tavaly augusztusban egy stimus lombik, októberben fagyasztott és idén áprilisban volt a stimu és a leszívás. Kerek perec megmondta a leszívás után hogy nem vállalja a beültit mert abba belehalhatok. Mert túlstimuláltak. Júniusban kaptuk vissza őket. Már 18 hetesek vagyunk.
Én nagyon örültem hogy hozzá kerültünk. Ő az egyik legjobb! Ha esetleg van kérdésed szívesen válaszolok.
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!! :-) A stílusára felkészülök; egyébként akármilyen is, ha szakmailag ott van a szeren! :-)
Nem igazán értelek: Kettő, vagy három lombikod volt? Az októberi fagyasztás nem tiszta.
Akkor kérdeznék....
- mennyire rugalmasak: lehet menni délután (bármire: UH, vérvétel)
- elfogadnak-e máshol végzett vizsgálatokat
- ha eljutok hozzá konzira, akkor onnantól viszonylag gyorsan megy -e minden, vagy akkor is hónapokat kell várni?
- hogy van az utazási kedvezmény. mire jogosít (ha autóval megyünk pl), kitől kell kérni papírt, stb.
- szerinted meg tudom oldani a munkahelyemen hogy eltitkolom legalább a beültetésig? Óvónő vagyok, 8-13-ig, vagy 15.30-ig dolgozom általában, és vidékről kocsival egy óra átérnünk Győrbe.
- van várakozás, vagy nem nagy a tömeg az időpontok miatt?
-kedvesek, szimpik?
Minden érdekel! Köszönöm szépen a válaszaidat! :-)
Egyébként még a telefonálgatásnál tartok, nincs időpontunk. Minden nap csörgök.... azt mondták ha elcsípem, akkor 1- 1 1/2 hónap múlva lesz kb.
Köszi a gratulációt!
Ez úgy volt nálunk, hogy: 2012 januárban voltunk először a Kaáliban. Az év májusától volt 2 hónap ciklusfigyelés, tüszőrepesztés. Utána azt mondta a Kőrösi hogy nincs értelme kínlódni egyből lombikot javasolt. Rövid protokollal kezdtünk. 1 hónap fog.gátló utána stimu. Ez volt tavaly augusztusban. A beültetés után 2. nap tudtuk hogy nem sikerült, mert véreztem de kivárták a 2 hetet a vérvétellel. Maradt petesejtünk 3 db amit lefagyasztottak. ebből októberben kaptunk vissza 2 db embriót. Itt elindult valami de sajnos elhalt. Volt hcg a vérembe, de csak minimális. Utána decemberben voltunk konzin. Kiírt egy csomó vizsgálatot: vérvételeket (immunológia, trombofília), méhtükrözésem is volt és méhnyálkahártya biopszia is. mire minden eredmény meglett idén március lett. Elkezdődött a következő stimu. 19 petét szívtak le de csak 4 db maradt az 5 napra. A kezelést leállította mert túlstimuláltak. Rá két hónapra kaptunk vissza 2 embriót. Ők itt is maradtak velünk.
Az oep támogatott lombik kb 150.000 Ft volt (de ez csak gyógyszer!) A fagyasztott beültetés 60.000 Ft+uh+vérvételek. Mi ezt mindkétszer 73.500 Ft-ból megúsztuk. De ebbe nincs gyógyszerek ára.
Kérdéseidre a válasz:
-konzira adnak csak általában a délutáni órára időpontot. Vérvétel csak reggel van 7:30-tól. Ha műtét van akkor azt a vért előtte veszik le. Uh-ra meg 9 után adnak időpontot.
-elfogadnak más eredményeket is, csak nem lehet fél évnél régebbi! De ha mentek a kérdőívben azt jelöljétek be hogy nem csak velük csináltattok vizsgálatokat.
-ha már bejutottál onnan már viszonylag gyorsan mennek a dolgok. Ott már minden attól függ hogy hol tartasz a ciklusban.
-az utazási kedvezmény nem tudom, mert mi Győrtől 10 km-re lakunk és sohasem kérdeztük ezt.
-hát ha ennyit kell utaznotok nem biztos hogy eltudod titkolni. Mert így az nap szerintem nem tudsz menni dolgozni. Sokszor én sem tudtam visszamenni, mert hiába volt időpontom, várni kellett, utána meg még ha gyógyszert is írt ki kellett váltani, amit csak a városba lehet, mert ott van készleten.
-hiába van időpont volt olyan hogy 1 óra alatt megfordultunk, de volt olyan is hogy több mint 2 órát vártunk.
- van aki kedves, de van aki nem. Egy recepcióssal egyszer összevesztem, meg a főnővér sem volt túlságosan kedves az elején. A végére már mindenki rendes volt.
Bocsi ha hosszú lett. Ha valamire még kíváncsi vagy szívesen válaszolok.
Szia! Nagyon -nagyon kedves vagy, köszönöm!!!!!!!!!!!
Most vendégeink vannak, de majd összeszedem a gondolataimat, és valószínűleg még kérdezek ezt -azt.
Pl. azt sem tudom hogy hogyan kell bejelenteni a munkahelyemen hogy védett legyek legalább abban a fél évben (nyilván írásban, és aláíratva a főnökkel; na de mit kell írni??), de erre még ráérek.
Több vizsgálatunk fél évnél régebbi; azokat megcsináltatom mire megyünk, ez jó ötlet.
Esetleg ebben tudsz segíteni hogy mikkel kell menni az első konzira; vagy telefonon megmondják(nem hinném)?
- rákszűrés
- hüvelytisztasági
- hormonok (milyen, és hányadik napi?)
- cukor terhelés; inzulin terhelés
- pajzsmirigy
- spermatogramm (vagy mi)
- férjemnek hormonvizsgálat
- tüdőszűrés nekem (valahol olvastam hogy kell)
A védettség attól él mikor a lombikhoz kezdődik a stimu. Mi akkor kértünk egy igazolást, amit szó nélkül adtak és azt küldtem el a munkáltatónak.
szerintem elmondják a telefonban is hogy milyen vizsgálatok kellenek.
Mi mikor mentünk ezeket az eredményeket vittük: hormonlabor az enyém 3. és 21. napi, hsg, laparoszkópos műtét eredmény (de nekem a pco miatt volt), rákszűrés, férjemnek spermavizsgálati eredmény, de ezt ott újból megcsinálták.
Tüdőszűrés nem kell. Olyanokat fognak kérdezni hogy a családban milyen betegségek vannak/voltak nagyszülőkig mindkét részről.
A cukorterhelést érdemes megnézetni mert akkor azt már nem kérik újból. Nekem olyan volt ami 2 pontos vérvétel volt. Elküldtek újból 4 pontosra ami azt jelenti hogy 2 órán keresztül fél óránkért vért vettek és vércukrot és inzulint néztek és itt derült ki az IR.
A pajzsmirigy vérvételt is érdemes. Én még pluszba nézettem D vitamin szintet is.
Szuper, köszönöm! :-)Ö
Végre kiokosodtam! Nekem is 2 pontos cukorterhelésem volt; és én is örülnék egy 4 pontosnak, mert nem tökéletes.
Azt gondolom a 4 pontos ilyenkor informatívabb.
Az igazolással majd akkor lesz gondom, amikor át kell adnom a főnökömnek -gondolom alá kell íratnom, hiszen így tudom bizonyítani hogy tudott róla ha gond lenne később.
Hihetetlen ez a fél év!!!!!!! Röhejes!
Már csak azért izgulok, hogy mielőbb legyen konzi időpont.
Egyébként van valami jó tanács, taktika amit érdemes kipróbálni?
Van aki szerint feküdni kell 2 hetet utána, csak pisilni és fürdeni lehet felkelni. Van aki szerint nem szabad sokat feküdni, hogy jobb legyen a méh vérkeringése. Szabizni kell /állomány/, és sétálni, olvasgatni, relaxálni. ÉS semmi megerőltetőt nem csinálni.
Hallottam hogy kerülendő a házas élet.
Azt is, hogy nem szabad hajolni, emelni, és nyújtózni sem.
Hogy tusolni kell fürdés helyett.
Rengeteg húst enni, és sok vizet inni.
Nem szabad rázkódni (pl. kerüljem a buszozást).
Volt ahol azt olvastam, hogy oldalt kell feküdni a beágyazódás körül. Aztán azt is hallottam, hogy semmi extra, lehet dolgozni.
Én az arany középutat tartom helyesnek, sok pihivel itthon, sétával.
Tesztelni érdemes előtte, vagy bírjam ki a vérvételig?
Addig nem csinálják meg amíg esélyes hogy a férjem sper.......ja fertőzött, igaz? Az andrológus azt mondta hogy mehet a lombik, csak így kisebb az esély a megtermékenyülésre. Kedves... azt nem értem hogy akkor miért nem irányított olyan orvoshoz, aki kikezeli...
Örülök, hogy segíthetek! :)
A 4 pontos cukorterhelésnél derül ki igazából az IR.
az igazolás mikor a lombik kezdődik azt nekem nem kellett a főnökkel aláíratni. Meg én csak telefonon jelentettem be a lombikot. Abban az igazolásban csak annyi volt hogy ettől a naptól emberi repodukciós (nem biztos hogy jól írtam) kezelésben vesz részt. Dátum, a nevem, és a Kaáli pecsétje a doki aláírásával.
Hát én úgy csináltam hogy az első lombiknál szinte nem is pihentem, de itt már a második nap tudtuk hogy nem sikerült. A másik két beültetésnél 3 napot feküdtem (oldalt) utána már többet fent voltam, de szinte semmit nem csináltam. A férjem indítja még a mosógépet is a mai napig :D, ő takarít, anyukám főz (egy háztartásban vagyunk, csak mi tetőtérben), annyi hogy kiteregetek de a ruhákat is adogatja. Ha lehet a hajolást kerülni kell, inkább guggolni.
Én mindig táppénzen voltam abban a 2 hétben. A beülti után nem lehet házasélet. Mondjuk nálunk azóta sincs, mert a 7. héten elkezdtem vérezni utána meg hetente 1-2X barnáztam az utrogestantól. Több mint 90 napig használtam (progeszteron pótlás). Most meg a héten elfelejtettük megkérdezni a dokimat hogy lehet-e házas élet :S Legközelebb meg majd csak novemberben megyünk. :S
Csak tusolni szabad mert a meleg viz sem kedvez a beágyazódásnak. Én azóta is csak tusolok, nem szeretném ha gond lenne...
A sok hús akkor kell mikor a leszívás megvolt. Hogy ne legyen hiperstimu. A sok folyadék meg mindig kell.
Mi 5 napos embriókat kaptunk vissza és beülti után a 10. napon kellett vérvételre menni. A vérvétel napján csináltam tesztet hajnalban, ne ott essünk pofára... Most az utolsó beültinél kb 5 másodperc alatt 2 csíkos lett a teszt! egyből kiment az álom a szememből, a férjem meg úgy kiugrott az ágyból.... :DDDD
Nálatok kinél van a gond?
Örülök hogy ennyit írtál:-)
Nekem enyhe Ir -em van, és kevés a progim (+D vitamin).
A férjemnek extrém sok a fehérvérsejt a spermában, de nem tudják hogy honnan jön. Ez komoly gyulladást jelez, de nincs meg a góc.
Rengeteg pénzt hagytunk már maszek dokiknál vidéken, a fővárosban..... Kíváncsi vagyok a Kaáliban mit mondanak.
Mindenesetre az andrológus is adott javaslatok a lombikra. Csak mondta hogy amíg nincs meg a góc, kisebb az esély.. De olyat is hallottam már, hogy ha nem ott van a góc, akkor nincs gond.
Az igazolást én azért gondoltam hogy alá kell íratni, mert ügye onnantól 6 hónapig vagy védett.
Ha nem írja alá és ad vissza egy példányt, akkor ha másnap kirúg, hogy bizonyítom hogy én védett vagyok, mert szóltam hogy lombikozok? Érted?
Fura a főnököm; vagy mindenben támogatna, vagy megpróbálna mielőbb kitenni mint "problémás" dolgozót, aki amúgy is nemsoká(remélhetőleg) GYED-re megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!