Hogyan működik a meddőségi központba való beutalás?
Szia!
Egy év sikertelen próbálkozás után már foglalkoznak veletek.
Beutaló nem kell, legalábbis a magánintézetekbe nem, a teljesen tb-s központokat nem tudom.
Mi a nődokimnál kezdtünk, ő csinálta meg az alapvizsgálatokat, de így utólag azt gondolom, jobban jártunk volna, ha rögtön a meddőségi intézethez fordulunk, mert ők sokkal gyorsabbak.
Ha nődokihoz mész először, akkor az első lépés a párodnak egy andrológiai vizsgálat, neked hormonlabor, ha ezek rendben, átjárhatósági vizsgálat. Ha találnak valami problémát, akkor addig nem mennek tovább a kivizsgálással, amíg az nincs rendben, majd némi várakozás, hátha sikerül a baba. Ha igen, akkor minden szép, ha nem akkor jön a sorban következő vizsgálat. Ez így olcsó a tb-nek, de időben nagyon sok lehet. Hónapok, évek mehetnek erre rá sajnos.
Ha most kezdeném el, először endokrinológushoz mennék, lehetőleg olyanhoz, aki kimondottan meddőségi problémákra szakosodott. Ő a hormonszakértő, hiába adhat beutalót a nődoki hormonlaborra, a felét nem kérheti a szükséges dolgoknak, és értékelni sem tudja rendesen a kapott eredményt.
Amint megvan az eredmény, bejelentkeznék egy meddőségi központba, és a további vizsgálatokat velük csináltatnám meg.
Az, hogy rögtön beültetés, vagy előbb megpróbálják az inszeminációt, az attól függ, milyen problémát találtak.
Rögtön csak abban az esetben javasolják a lombikot, ha egyik petevezeték sem átjárható, vagy a párodnak annyira rossz az eredménye, hogy semmi más nem jöhet szóba.
Mi a Kaáliba mentünk. 5 lombik ugyanúgy tb támogatott, mint máshol, az előzetes vizsgálatok és az inszemináció fizetős. Az árlistát itt megtalálhatod ha érdekel: [link]
Én nagyon meg voltam velük elégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!