Méhnyálkahártya biopszia? Akinek csinálták már, irja már meg hogy milyen érzés. Félek tőle.
Aki méhnyálkahártya biopsziára készül, azoknak a következőeket javaslom (saját tapasztalat alapján, nekem kétszer volt). Ne féljetek tőle, nem fáj nagyon, ha betartjátok az alábbiakat:
Nálunk (győri Kaáli) adnak előtte egy Flector folyadékot. Szerintem önmagában édeskevés... vegyetek be előtte 2 Cataflam-ot (nekem ezt orvos javasolta és fényesen bevált) kb. fél órával előtte. Én akkor vettem be, mikor megérkeztem az intézetbe. A Flector-t küldjétek utána, ezután is még kb. fél órát várnotok kell. (Aki allergiás, érzékeny rá, stb. nyilván ne tegye, beszéljetek az orvosotokkal mielőtt bármit csináltok.)
A vizsgálat úgy zajlik, mint egy nőgyógyászati vizsgálat, felfekszel, kacsa, felvezetnek valamit a méhbe. Amikor mondják, hogy vegyél nagy levegőt, figyelj, tényleg koncentrálj arra, hogy orron vesz, szájon kifúj. Kb. mire a harmadikat veszed, készen vagytok. Nekem a nővér végig fogta a kezem és kértem, hogy beszélgessen velem, így semmi gondot nem jelentett, de annyira féltem tőle, hogy hónapokig a netet bújtam előtte... ne féljetek. :) Ráadásul én utána is jól voltam mert a gyógyszerek kitartottak és így a hasam csak egy nagyon kicsit görcsölt, nem volt vele gond. :) És tartsátok szem előtt, hogy a babáért csináljátok és utána sokkal könnyebben megtapad!
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!