LH 8.7MI/ml FSH 6.1mIU/ml tesztoszteron 31.8ng/dL ösztraidol 38,30 pg/mL Volt vkinek hasonló és nem Pcos? Mert Pcos tüneteim egyáltalán nincsenek.
Figyelt kérdés
2013. okt. 4. 09:44
1/8 anonim válasza:
a pcos nem egy tünet...
nekem egy sem volt, csak nem sikerült teherbe esnem.
2/8 anonim válasza:
Ez hányadik napi eredmény? Mert nem mindegy az értékelésnél.
Egyébként igaza van az elsőnek, hogy sok esetben semmilyen tünet nincs. Érdemes még cukorterheléses vizsgálatot csináltatni, ahol az inzulinszinteket is nézik.
3/8 A kérdező kommentje:
ez amúgy nagy különbségnek számít?Doki azt mondta h nem biztos h az mert a tesztoszteron meg jó.Neked milyen értékeid voltak?Tesztoszteronod milyen volt?
2013. okt. 4. 09:52
4/8 A kérdező kommentje:
3.napi Jövö héten megyek 21.napira.Febr-ba vettek vért (sima vérvétel)ahol jó volt a vércukrom.Vagy ez nem jelent semmit?
2013. okt. 4. 09:54
5/8 anonim válasza:
nem a vércukor nem jelent semmit, inzulin is kellene (legjobb a 0-60-120 perces), a cukorértékekből leginkább semmi nem derül ki, csak ha az inzulin már olyan sok, hogy leviszi a cukrot is (vagy fel)
Amúgy is frissebb eredmény kellene a februárinál (nekem 3-4 havonta ellenőrzik)
Lh/fsh arány nagyobb, mint egy, szóval...
6/8 anonim válasza:
Ha az LH magasabb, mint az FSH a PCOS diagnózisa valószínű. Ilyen szempontból a tüneteknek és a tesztoszteronnak nincs jelentősége. Van akinél tökéletes, és mégis Pcos-s. Amit érdemes lenne nézetni, az - ahogy az előttem szóló is írta - egy három pontos cukor és inzulinterhelés. Ebből megállapítható van-e inzulinrezisztenciád, amivel a PCOS az esetek jó részében összefügg.
7/8 A kérdező kommentje:
És ha tényleg ez van akkor mit kell csinálnom?Adnak rá gyógyszert?Diétát azt olvastam...
2013. okt. 4. 18:29
8/8 anonim válasza:
Diéta, sport és metformin ilyen esetben a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!