LH 8.7MI/ml FSH 6.1mIU/ml tesztoszteron 31.8ng/dL ösztraidol 38,30 pg/mL Volt vkinek hasonló és nem Pcos? Mert Pcos tüneteim egyáltalán nincsenek.

Figyelt kérdés
2013. okt. 4. 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:

a pcos nem egy tünet...

nekem egy sem volt, csak nem sikerült teherbe esnem.

2013. okt. 4. 09:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez hányadik napi eredmény? Mert nem mindegy az értékelésnél.

Egyébként igaza van az elsőnek, hogy sok esetben semmilyen tünet nincs. Érdemes még cukorterheléses vizsgálatot csináltatni, ahol az inzulinszinteket is nézik.

2013. okt. 4. 09:52
 3/8 A kérdező kommentje:
ez amúgy nagy különbségnek számít?Doki azt mondta h nem biztos h az mert a tesztoszteron meg jó.Neked milyen értékeid voltak?Tesztoszteronod milyen volt?
2013. okt. 4. 09:52
 4/8 A kérdező kommentje:
3.napi Jövö héten megyek 21.napira.Febr-ba vettek vért (sima vérvétel)ahol jó volt a vércukrom.Vagy ez nem jelent semmit?
2013. okt. 4. 09:54
 5/8 anonim ***** válasza:

nem a vércukor nem jelent semmit, inzulin is kellene (legjobb a 0-60-120 perces), a cukorértékekből leginkább semmi nem derül ki, csak ha az inzulin már olyan sok, hogy leviszi a cukrot is (vagy fel)

Amúgy is frissebb eredmény kellene a februárinál (nekem 3-4 havonta ellenőrzik)

Lh/fsh arány nagyobb, mint egy, szóval...

2013. okt. 4. 10:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha az LH magasabb, mint az FSH a PCOS diagnózisa valószínű. Ilyen szempontból a tüneteknek és a tesztoszteronnak nincs jelentősége. Van akinél tökéletes, és mégis Pcos-s. Amit érdemes lenne nézetni, az - ahogy az előttem szóló is írta - egy három pontos cukor és inzulinterhelés. Ebből megállapítható van-e inzulinrezisztenciád, amivel a PCOS az esetek jó részében összefügg.
2013. okt. 4. 11:59
 7/8 A kérdező kommentje:
És ha tényleg ez van akkor mit kell csinálnom?Adnak rá gyógyszert?Diétát azt olvastam...
2013. okt. 4. 18:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Diéta, sport és metformin ilyen esetben a megoldás.
2013. okt. 5. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!