Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Emelkedett TSH-val és alacsony...

Emelkedett TSH-val és alacsony progreszteron szinttel mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Nagyon fontos lenne! Megpróbálom röviden levezetni a dolgot!

34 éves vagyok. Lassan 2 éve nem sikerül a baba. Sokszori nőgyógyászati próbálkozás után, rászántam magam és elmentem maszekba egy endokrinológushoz. Megtörténtek a 3. és 21. napi vérvételek, meglettek az eredmények! Az endodoki, kicsit magas TSH-t és alacsony progreszteron szintet állapított meg. Az előbbire kaptam Letrox50-et, amit már több, mint 3 hete szedek. Az alacsony progreszteron szint miatt javasolta keressek fel egy nőgyógyászt.

Itt jön a problémám:

Sajnos már nem tudtam megtenni, az anyagi helyzetünk miatt, hogy magándokihoz menjek, ezért kértem időpontot szakrendelésre. 3 hét múlva sikerült is adniuk egy időpontot. Kivártam a soromat, pedig az utolsó ciklusom május 22-én volt. Azóta néha pár napig jelentkezik kisebb-nagyobb megszakításokkal barna folyás, de menzesz sehol. Csináltam 10 nappal ezelőtt tesztet, de Én sokakkal ellentétben, sajna akárhogyan szeretném nem látok rajta csak 1 csíkot. :( Fogtam a leleteimet, gondolva ma talán meglesz a kulcs a babához vezető úthoz. De ismét csalódnom kellett!!!

A doki megnézte a leleteimet, majd közölte, úgy, hogy meg sem vizsgált, Ő ezzel nem tud mit kezdeni. Szedjek clostylbegytet és menjek el egy meddőségi centrumba, vagy inszeminációra. Kiírt azért "kedvesen" egy petevezeték átjárhatósági vizsgálatot. Amikor mondtam neki, Én balga, hogy mivel tavaly, már szedtem a clostit és tudomásom szerint, UH felügyelet mellett lehet csak. A válasza ez volt:

-Nem fogom azért magamhoz venni!

Próbáltam még ezek után is kedvesen puhatolózni, hogy nem kellene még is csak valami gyógyszert adni a barnázgatásra, de szerinte a Norcolut nem megoldás, mást meg nem tud tenni!

Nagyon letörve és elkeseredve jöttem ki a rendelőből, a semmiért vártam 3 hetet. Felháborít, hogy ebben az országban pénz nélkül SEMMIT nem ér egy ember élete!!! Ha 16 éves lennék és várandós, akkor azért kapnám a megaláztatások sorát! Így, hogy 34 évesen nem sikerült eddig a várandóság, úgy vannak vele már minek erőlködjenek és lesz..ják az embert. Mi abban a kihívás, hogy bemegy hozzájuk egy már várandós nő? Vele nem sok dolog van, nem Ők szülik meg gyereket, csak a pénzt szedik be ott is.....

Sajnos nagyon sokan vagyunk,

akik mindent megtennénk, hogy lehessen babánk, de ha azok az emberek, akikre számíthatnák ebben a helyzetben elfordulnak tőlünk, mit tehetnénk?

Azért írtam ezt le, mert ennek a történetnek a fényében, szeretnék megkérdezni, olyan nőket, akiknek ilyen problémájuk van(magas TSH, alacsony progreszteron szint), ők mit szednek/szedtek? Mennyi idő volt, amíg a gyógyszerek hatása érvényesülni kezdett? Mit javasolnátok, mit tegyek?

Köszönöm a válaszokat és a segítséget!

2013. júl. 19. 09:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
6 hete szedem a Letrox50-et, napi 1 szemet, ma megyek vérvételre, már nagyon izgulok, változott-e az eredményem.... Majd megírom! :)
2013. aug. 7. 07:20
 12/20 anonim ***** válasza:
Nekem tegnap lett eredményem, lement a pajzskomplextől 2,5ről 2,1 re. Azért az már jobb. :)
2013. aug. 7. 14:14
 13/20 A kérdező kommentje:

Az már tényleg nem rossz eredmény! :)

Nekem sikerült ma is kiakadnom! A vérvételen közölték, hogy eredmény 6 hét múlva lesz, nagyot néztem, mire a másik hölgy közölte, az ilyen vérvételek minimum 35 munkanap alatt lesznek meg. Kérdem Én, 1 hónapig még ugye szedem az adagomat, várom az eredményt, de mi van, ha már jó az értékem, vagy azóta esetleg már átbillentem a másik oldalra? Annyi idő alatt sokat változhat az eredmény újra és az akkori véreredmény, már nem lesz hiteles. Felhívtam a dokinőmet, akihez járok, na Ő is értetlenül állt az eset előtt. Annyit mondott fogjuk a melegre, talán emiatt beszéltek a laborban össze-vissza, holnapra meg kell, hogy legyen az eredmény, hívjam fel Őt délelőtt, majd utána néz! Ennyit a Magyar Egészségügyről........... :(

2013. aug. 7. 22:43
 14/20 anonim ***** válasza:
A tsh általában aznap vagy másnap megvan... Félre beszéltek...
2013. aug. 7. 23:46
 15/20 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A pajzsmirigyre kapott gyógyszer nem hat ilyen gyorsan, 3 hét alatt nem lehet olyan sok változás sajnos. És akkor is tovább kell szedni, ha jó lesz az eredmény. Emiatt nem kell aggódnod. Ez nem gyógyítja meg a pajzsmirigyed, csak pótolja azt a hormont, amit nem tud előállítani. 3 HÓNAP után kellene kontrollra menned, nem 3 hét után.

Addigra áll be rendesen a TSH, előtte csak fals értéket mutat a vérvétel. :-(

A rendszertelen cikluson kívül van más tüneted?

Pl pattanások, hajhullás/zsírosodás, súlynövekedés?

2013. aug. 8. 04:33
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem 3, hanem 6 hete szedem a Letrox60-et. z endokrinológus mondta, hogy ennyi idő múlva menjek el vérvételre, mert nem volt sokkal magasabb az értékem. Van túlsúlyom, de már gyerek korom óta. Sajna a ciklusom nem rendszeres és ritkán van peteérésem. :(
2013. aug. 8. 10:27
 17/20 A kérdező kommentje:
Meglett az eredményem, 6 hét Letrox 50 szedése után a TSH 3,36-ról, 1,43 lett, a T4 pedig 14, a dokinő azt mondta ez teljesen rendben van így! :) Továbbra is szedem ezt a mennyiséget és 1 hónap múlva újra vérvétel, majd meglátjuk csökken-e még tovább. Én már ennek az eredménynek is nagyon örülök!!! :)
2013. aug. 8. 11:50
 18/20 anonim ***** válasza:
:) ez jó eredmény :))
2013. aug. 8. 12:53
 19/20 A kérdező kommentje:

Újra itt. Újabb 1 hónap telt el, voltam vérvételen és az eredményem TSH: 1,22

T4: 15,1

Nemsokára hívom a doktornőt, hogy mit mond rá.

Azért kicsit el vagyok keseredve, mert több mint 2 hónapja szedem a Letrox50-et és bár minden hónap végén jelentkezik vérzés, de közel sem olyan mennyiségű és nem 6 napig tart mint eddig. Sokkal kevesebb, szinte csak pecsételés és a legutóbbi majd 2 hétig tartott. :(

Viszont már fogytam 6 kg, ennek nagyon örülök. :)

Remélem a ciklusom is beáll vissza a normálisra és végre összejön a baba.

2013. szept. 12. 12:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Eltelt pár hónap azóta, hogy vagy, Kérdező? :-) Mik történtek veled augusztus óta?
2014. jan. 3. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!