Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Kétszarvú méh (uterus bicornis...

Kétszarvú méh (uterus bicornis) megműttetése milyen árban van? Van valakinek hasonló tapasztalata?

Figyelt kérdés
2013. júl. 4. 18:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Bocs az offért,nekem is az van de nekem 3 orvos is azt mondta hogy ezt műteni nem lehet....
2013. júl. 4. 19:19
 2/16 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy nem lehet műteni, ez tulajdonképpen kettőzött méhtest. Eredetileg a magzati korban egy petefészekhez egy méhtest, egy méhnyak és egy hüvely tartozik, tehát mindenből kettő van. A fejlődés során a petefészek kivételével a szervek eggyé válnak. Ha ebbe a folyamatba hiba csúszik, akkor alakul ki, többek között az uterus bicornis. Legalábbis az én nősokim így magyarázta. Kevésbé nehéz helyzetben meg méhhsövény lesz,na ez utóbbit lehet műteni.

Nekem is kétszarvú a méhem, eléggé durván, amikor a HSG után nézegettük a felvételeket, nem sok jóval kecsegtetett a dokim. Például.

- Nehéz lesz teherbeesni (nem volt, a 2. Hónapban összejött)

- valószínűleg az első terhességemet nem fogom tudni kihordani (ki tudtam, már két éves, szép, okos, egészséges, imádom)

- koraszülés (nem lett koraszülött)

- nem fog beindulni magától a szülés (na ez tényleg nem, mert a 39. Héten programozott császár volt, pont a helyzet bonyolultsága miatt).

Persze végigparáztam a terhességet, de minden oké volt.

Remélem segítettem egy kicsit optimistábban látni a helyzetet.

2013. júl. 5. 00:33
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Én úgytudtam, hogy lehet műteni.....majd szépen megtárgyalom az orvosommal, hogy mégis hogy-merre...csak próbáltam előtte valami infót gyűjteni.

Kedves Második! Nagyon kedves Tőled, hogy megosztottad a tapasztalataidat, igazán jó érzés és gratulálok a gyermekedhez....Én sajnos napok óta vérzek és még 7hetesen sem látnak semmit az UHn....én is eléggé parázok, hogy most ez miért van....csak reménykedni tudok, hogy összejön...Nekünk 8hónapig tartott mire összejött a baba és nem akarok megválni tőle (de gondolom ezzel mindenki így van).....Köszönöm, hogy jó dolgokat is írtál :) Annyi rosszat hallani erről a "betegség"ről....

2013. júl. 6. 12:10
 4/16 anonim ***** válasza:

1.vagyok.

Nekem is van 2 csemetém,volt egy vetélésem tudok mesélni bőven.Az elsővel 38 hetesen császároztak meg,nem volt helye befordulni,farfekvéses volt.De minden okés vele.Aztán volt egy vetélésem is.Kicsit tovább altattak,hogy mind a két szarvat rendesen kiürítsék.A második szintén farfekvéses volt,ő sem tudott megfordulni viszont ő a 36.héten burkot repesztett.Vele is minden rendben.

Remélem Veletek is minden ok lesz!

2013. júl. 6. 13:05
 5/16 anonim ***** válasza:

Ja és nekünk is mindhárom terhesség elsőre összejött.:)

Jóval több ellenőrzésre,meg UH-ra kellett mennem.

2013. júl. 6. 13:08
 6/16 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Drukkolok neked, hogy minden rendben legyen! Pihenj sokat és, bár ezt nehéz kivitelezni, de ne idegesledj.

Közben eszembe jutott, hogy anno, amikor a dokimmal konzultáltunk a helyzetről, nem azt mondta, hogy nem lehet műteni, hanem azt, hogy nagy műtét lenne és lehet, hogy csak rontana a helyzeten. De ezt az én adottságaimat ismerve mondta, nekem. Lehet, hogy a te helyzeted más. Én a helyedben több orvossal is konzultálnék, és az alapján döntenék.

Nagyon drukkolok neked, majd írj légyszi, hogy mi van veletek!

2013. júl. 6. 13:33
 7/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

köszönöm a válaszokat, írni fogok, ha végre látnak valamit,illetve megtudok valamit a dologról mostmár másik orvoshoz is fogok menni....igyekszem sokat pihenni, amennyire megtehetem....remélem, hogy mi is rendben leszünk! köszönöm még egyszer :)

2013. júl. 7. 08:08
 8/16 anonim ***** válasza:
Szia! Második válaszoló vagyok, kíváncsi vagyok, mi van veletek! Van valami hír?
2013. júl. 15. 16:40
 9/16 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm az érdeklődésedet, de sajnos a baba elment.

2013. júl. 16. 10:06
 10/16 anonim ***** válasza:
Ó, sajnálom... Nagyon drukkolok neked, ne adjátok fel, sikerülni fog!
2013. júl. 17. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!