Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lehetséges, hogy van peteérése...

Lehetséges, hogy van peteérésem? PCOS-s vagyok,4-5 havonta menstruálok.

Figyelt kérdés

2013. jún. 30. 19:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia, ha nem tartod a diétát, a gyógyszer önmagában nem fogja megoldani a problémát, max rásegít. A diéta az alap, enélkül nem is lehet ezt kezelni. Mozgás is fontos. Dietetikussal kellene értekeznek. Pont nem a zsíros hús a bibi, hanem a finomított cuccok, a gyors felszívódású ételek. A PCOS/IR diéta, speciális diéta, amivel nem fogsz étkezni, csak napszakra lebontva a megfelelő felszívódású ételt fogyasztasz.

Itt egy kis támpont, sok segítséget/hozzászólást találsz ebben a csoportban:

[link]

2013. júl. 1. 09:37
 12/13 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Hasonló problémával küzdöttem én is évekkel ezelőtt. Évi 2-3 mensim volt, s mivel babát szerettünk volna, ennek nem igazán örültünk. Nem akartam hormonokat szedni, alternatív megoldást kerestem. Előtte évben ugyanilyen problémával egy baránőm az ARWEN tornára járt és diétázott és esett teherbe. Én nem akartam eljárni sehova, így akadtam az AVIVA tornára, ahol egy 4 órás "tanfolyamon" (egy szombat délelőtt)megtanultam egy spec tornát, s betartottam a szabályait. Onnantól kezdve rendszeresen menstruáltam, elkezdett beállni a ciklusom. Azért csak elkezdett, mert kb azonnal el ios kezdünk próbálkozni és a 2. hónapban teherbe estem. Nagyon ajánlom ezt a tornát (vagy akár a másikat is, ha az szimpibb). Sajnos nőgyógyászok ilyen megoldásokat nem javasolnak, pedig működik.

2013. júl. 3. 14:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia, a helyes táplálkozás és mozgás a legfontosabb!

Azért nem diétát írok, mert nem diéta, hanem élethosszig tartó helyes táplálkozás és életmód. Olyan ételek és mozgásformák, amelyek jók a szervezetednek, és amelyekkel nem kell küzdenie, és sok energiája marad a DNS-javító és egyéb regeneráló mechanizmusokra.

Ajánlom Ezüstmackó blogját ( [link] hasonló cipőben jár, és nagyon-nagyon sok mindennek utánanézett. Például olyanokat is kiderített, hogy a fehérje (hús) evés is emeli az inzulinszintet, ami ugye egy IR-es, PCOS-es embernél nagyon nem elhanyagolható. És alapvetően azt hisszük, hogy a könnyen felszívódó szénhidrátok dobják meg az inzulinszintet, de nem így van, a fehérje-anyagcsere úgyszintén.

Ajánlom továbbá:

- A nyersétkezést. Nézz utána! Magyarországon Lénárt Gittának jelent meg több könyve nyersétkezés témában, neki 8 lombikból született két egészséges fia, de a második után már nagyon rosszul érezte magát, és elkezdett keresgélni, hogyan tudni jobban élni. Több kitérő után állt rá a nyersétkezésre. 3 vagy 4 hónap nyersétkezés után spontán, véletlenül 42 éves korában megfogant a lánya, és egészséges, könnyű terhesség után gyorsan felépült a gyermekágyból.

- A paleolit jellegű étkezést (kevés hússal és sok-sok nyers zöldséggel!). Nálunk itthon Szendi Gábor oldalain és írásaiban találkozhatsz vele a legtöbbet. Ne tévesszen meg, hogy esetleg az orvosod előtt nem jó a "renoméja", és hogy meglehetősen arrogáns tud lenni az írásaiban. A paleolitot nem ő találta ki (az USA-ból indult, ha jól tudom), de magyar nyelven az ő írásain keresztül találsz sok mindent a témában. Olvasgass, ha csak egy hónapra kipróbálod a paleolitot (még inkább a nyersétkezést), már számos pozitív változást tapasztalhatsz. Nagyon sokan vannak, akik csak egyszerűen a paleolitra való áttéréstől kigyógyultak a PCOS-ből, még csak nem is nyersétkezésre tértek át.

- Érdemes nutrigenomika oldaláról is közelíteni a dolgot, azaz hogyan hatnak az ételek a gének kifejeződésére, a fehérjeszintézisre? Segíti a szervezetünkben lezajló folyamatok megértését. Ajánlom Filippo Ongaro: Úgy egyél, hogy jól legyél című könyvét. Ő az Európai Űrügynökségnél dolgozó orvos, nagyon érdekes dolgokat ír.

- Ajánlom David Servant-Schreiber: A rák ellen c. könyvét. A szerző agykutató orvos, maga is agydaganatos, és ezért a mondanivalóját a rákra hegyezi ki, de amit leír, az minden civilizáció nyavajára áll. Ez egy nagyon jó könyv, azért is, mert kitér a lét egységére, arra, hogy táplálkozás-mozgás-légzés(!!!)-kiegyensúlyozott lelki élet egyensúlyára van szükség, mindegyik UGYANOLYAN fontos.

- AVIVA torna. Hetente kétszer, oktatótól betanulva (egyszeri alkalom, valami 4 - 6 ezer forint, legfeljebb egy-lét gyakorló óra után otthon, egyedül is tudod végezni). www.avivamodszer.hu - ez Tóth Lívia oldala, aki a módszer kidolgozójától tanult, és a magyar oktatókat ő képezte ki. Az oldalán fenn van az oktatók elérhetősége.

- Kriston Intim Torna

- Öt tibeti jógagyakorlat, minden nap (napi kb. 5-15 perc). Én már nem bírom abbahagyni :)

- Cardio mozgás hetente min. 3x, min. 40 percben.

- Gerinctorna, egyedileg, a te állapotodra betanulva. A gerinced állapotán sokkal-sokkal több múlik, mint sokan gondolnák. Már csak ha azt meggondolod, hogy ott lép ki minden ideg.

Jó még a Pilates és Callanetics is.

- HELYES LÉGZÉS. Nézz utána: jógalégzés, Butejko-légzésterápia.

- És lelkileg karbantartani magad. Hited, igényed, szükséged szerint fess, olvass, hallgass zenét, keress egy kineziológust, egy pszichológust, papot, menj el cranio-sacralis terápiára, reikire, meditálj, vagy bármi mást végezz, ami közelebb visz ahhoz, hogy egységben és harmóniában legyél képes kezelni magadat és a világot.

- Ha már nyitott vagy rá: jóga, csi-kung. Ezek nemcsak mozgások, hanem teljes életmódot, teljes életfilozófiát jelentek. Az "életenergiák" harmonikus áramlását jelenik. Táplálék, légzés, mozgás, lelki élet - minden benned és körülötted.

Nagyon-nagyon FONTOS!!!

Fokozatosság! Ha eddig nem ettél semmi nyerset, ne rögtön 80 % zölddel és napi egy liter zöld turmixszal kezdd, mert igen kellemetlen következményei lehetnek.

Először hagyd el a legkárosabbakat: fehér cukrot, sütit, péksüteményt. Következőre (minél előbb) próbáld meg a glutént elhagyni (a glutén elhagyása az egyik leglényegesebb lépés!). Idővel teljes gabonamentességre térsz át, ez lehet egy év is, vagy több. Mellette fokozatosan emeld a NYERS zöldségek mennyiségét, de lassanként hagyd el a paradicsomot, paprikát, krumplit, padlizsánt (csucsorfélék - nézz utána).

Hagyd el a felvágottakat, az olyan húskészítményeket, amelyekben húson, són és fűszeren kívül más is van. Idővel a friss hús is visszaszorul, talán el is marad.

Egyél viszont tojást (a sárgája a lényeges, [link] Egyél halat, sok omega 3-at és kevés omega 6-ot. Citromot (valódit, nem Olympos).

A legfontosabb megértened, hogy nem a PCOS-t kell kezelni önmagában, hanem a szervezet helyes működését kell elősegíteni. Ebbe beletartozik a PCOS kezelése is, de nem elég.

2013. júl. 5. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!