Mire kaptam Clostit, ha a friss hormoneredményeim alapján volt peteérésem?

Figyelt kérdés

Az orvosom azt mondta, hogy gratulál, nagyon jók az eredményeim, és hogy látszik, hogy szépen megvolt a peteérés stb. Mégis Clostilbegytet írt fel, igaz, csak egy havi adagot. Ultrahanggal fogjuk követni a kúrát. Nem lesz bajom belőle (ciszta, többes terhesség), ha rendszeres a ciklusom?

Köszönöm a segítséget, már ha válaszol valaki :)

2013. jún. 16. 15:42
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Közben válaszolt egy másik doki is, mostmár 100%, hogy elnézték a leleteim (ez volt a legelső megérzésem) :(

"PCO esetén metformin és inozitol is jót tenne, sok adatot talál az interneten erről, én is hatékonynak tapasztalom a pácieneknél. ABN. H azt jelenti hogy a normálisnál magasabb ( abnormally high) ha ez az ösztradiolra vonatkozik, akkor arra utal, hogy egy kicsit túl lett serkentve a petefészek, ami Clostylbegyt mellett is előfodul PCO-ban."

Dr. Gyovai Gabriella

Ma vagy holnap kell megjönnie, addig megpróbálok eljutni egy helyi orvoshoz a lelettel(mivel vidékről járok meddőségibe, és dolgozom, nem könnyű "átrohangálni").

2013. jún. 18. 06:47
 12/19 A kérdező kommentje:
Bocsi, ide nem is írtam a lényeget, hogy az ösztradiol magas lett. 322,3 ng/L (43,8-211) Abn. H jelzéssel. Hogy lehetnék túlstimulálva, ha még soha, semmilyen gyógyszert nem szedtem? :S Mostmár gondolom, érti mindenki, hogy min aggódtam annyira :)
2013. jún. 18. 06:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Ja igen :(( de hátha mostmár segítenek :))
2013. jún. 18. 15:09
 14/19 A kérdező kommentje:
Remélem :) Ma megjött, szóval holnapután elkezdem a Clostit, és meglátjuk... Hátha nem árt, és csak ez a löket kell a sikerhez :)
2013. jún. 18. 16:01
 15/19 anonim ***** válasza:

"Nekem is enyhe PCO-m van, és a cukrom is magasabb a normál értéknél, bár nem vészes. Inzulint még nem nézettek."

Hát azért én ennek ismeretében nem nagyon gratuláltam volna az orvos helyében. persze egyszerűbb felírni a clostit, mit a meglevő problémát kezelni. Ez nem fogja megoldani azt, hogy PCO-s vagy, és ha a cukrod nem jó, akkor valószínűsíthető az inzulinrezisztencia is. Én egy jó endokrinológust keresnék, aki megfelelően értékeli ki az eredményeket, és elküld esetleg olyan vizsgálatra is, amire az eddigiek nem. (pl. inzulinszintek)

2013. jún. 19. 15:18
 16/19 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Esetleg megírnád a cukoreredményeidet?
2013. jún. 19. 15:19
 17/19 A kérdező kommentje:
120 perces terhelés volt. Az éhgyomri 6,4 lett (ez meg lett csillagozva, de nem sok), a 2 órás 7,2. Vissza se mentem dokihoz a lelettel. Ez volt kb. 2 hónapja.
2013. jún. 19. 21:29
 18/19 anonim ***** válasza:

15-16 vagyok.

Pedig ez a cukoreredmény nem jó. Érdemes lenne egy hárompontost csináltatni(0., 60. és 120 percest) és az inzulinszinteket is nézni. Változatlanul azt javaslom, hogy keress egy jó endokrinológust, mert a nőgyógyászok nem értenek ehhez, és hajlamosak elbagatellizálni a problémát. Márpedig ez a cukoreredmény probléma, és ezt sajnos én is tapasztalatból tudom. Erre már gyógyszeres kezelés is kell a diéta és a mozgás mellett. Hidd el, ez meghozza a gyümölcsét, mindenféle hormongyógyszer nélkül, amit a nőgyógyászok lassan úgy írnak fel, mintha egy egyszerű fájdalomcsillapító lenne. Ráadásul akinek PCO-ja van, nem is tanácsos, hogy ezt szedje, mert hajlamosít ciszták keletkezésére.

Tehát tedd rendbe a rossz vércukor (és gyaníthatóan inzulin) eredményeidet, és összejön a bab.

2013. jún. 20. 08:58
 19/19 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm! :)
2013. jún. 20. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!