Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért csinálja ezt az anyósom?

Miért csinálja ezt az anyósom?

Figyelt kérdés

Másfél éve nem jön össze a baba. Tudom, ez még nem olyan sok idő, de én már nagyon régóta szeretnék gyereket, csak a férjem még nem állt készen, nem voltak adottak a körülmények, stb. Tehát nem igazán volt benne a pakliban, hogy nem sikerül. Egy ideje már járunk orvoshoz, nagyjából kiderültek a problémák, kaptam gyógyszert. Próbálok pozitív lenni, annak ellenére, hogy a környezetünkben sorra születnek a babák, azokon a napokon viszont minden egyes hónapban kibukok, amikor kiderül, hogy most sem jött össze. Valahogy mindig úgy jön ki, hogy pont ilyenkor találkozunk anyósomékkal. Egy ideje tudja, hogy mi a helyzet nálunk, igazából rendes, próbál bíztatni mindig, egyébként jó a kapcsolatunk, sok mindent meg tudok vele beszélni. Viszont, mivel szülészeten dolgozik, állandóan meséli, hogy most éppen kinek született gyereke, akit ismerünk, vagy ismerhetünk, milyen aranyos babák, ilyen cuki, meg olyan cuki, stb. Mondtuk már neki, hogy ez nekem ilyenkor nem biztos hogy jó. Legutóbb a férjem születésnapja alkalmából jöttek el hozzánk hétvégére. Persze ugyanaz a szitu, pont akkor jött meg, mondtam is neki direkt, hogy megint nem jött össze, nem vagyok túl jó passzban, de persze nem vágtam mindenhez mélabús képet, próbáltam pozitív lenni. Viszont megint nem tudta visszafogni magát, hiába mondtam, mi a helyzet, állandóan a babatéma volt a porondon, hogy milyen cuki kisbabák születtek, és hogy az én férjem is milyen cuki kisbaba volt, és ő volt a világ legboldogabb embere, mikor megszületett, meg hogy elsőre összejött, ...és így áradozott másfél napon keresztül. De ő egyébként megért engem és átérzi a helyzetemet! Mikor már végképp nem bírtam, megkérdeztem, hogy most direkt kínoz-e? Persze erre megsértődött, hogy miért beszélek vele ilyen stílusban, és miért nem tudom visszafogni az érzéseimet, meg hogy most elrontom a hétvégét!

Én megértem, hogy a férjem szülinapja kapcsán jól esett neki emlékezni, de ő miért nem tudta visszafogni magát? Vagy én vagyok túl érzékeny?

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerül.

2013. jún. 3. 11:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem anyósod a tapintatlan, velem ezt a saját anyám csinálja. Nem tudja fel fogni, hogy nem kellenek a "jó tanácsai" meg, hogy kinek mikor hogy és hány gyereke született, meg az hogy én mit csinálok rosszul. Hozzáteszem anyám 3 ból 2X gyógyszer mellett esett teherbe. Mi meg már 7 éve várunk az első babánkra. Sajnos ilyenek vannak, nem tudunk velük mit kezdeni. Csak a jó öreg "egyik füleden be, másikon ki" módszer segíthet!
2013. jún. 5. 10:47
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató válaszokat! Nem találkozunk vele túl sokat, mert elég messze lakunk egymástól, de telefonon, skype-on is ez megy. :(

Igazából csak baromira dühít, hogy nekünk kell mindenféle praktikához folyamodnunk, nem elég szar ez az egész, mert 1-2 ember (ráadásul pont a legközelebbi családtagok) nem képesek kicsit tapintatosabbak lenni!

Hát, minkenkinek kitartást kívánok, és persze pozitív teszteket minnél hamarabb!

2013. jún. 5. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!