Milyen vizsgálatokat kérjek?
Szia!
Általában így szokott menni: megkérdezik, hogy mióta próbálkoztok. Ha kevesebb, mint 1 éve, akkor nem is foglalkoznak veled, úgyhogy mond azt, hogy több, mint 1 éve. Utána kézzel megvizsgál. Nekem nem kellett rákszűrést csinálni, mert előtt voltam pár hónappal, de ha te 1 éve nem voltál ilyenen, akkor meg kell csináltatni. Lesz hormon vizsgálat, ez ciklusnaphoz van kötve, általában a 3. és 21. vagy 23. napon szokták nézni, ilyenkor szokták a cukrot is nézni, de ez dokifüggő. Ha van rá módod, akkor kérj terheléses cukorvizsgálatot is. Ha a hormonokkal gond van, akkor kezelnek, ha nem, akkor jön az ultrahangos peteérés követés, ez a ciklus 10. napjától van 2 naponta, amíg meg nem reped a tüsző. Ha ez is rendben van, akkor petevezeték átjárhatóságit csinálnak (na, ez nem kellemes). Utána meg elválik. Én azt mondom, hogy érdemes rögtön elküldeni a férfit vizsgálatra, mert neki csak egy spermavizsgálat kell és kész, ezt nem érdemes húzni. Nekem a dokim eléggé húzza az időt, ezért én elmentem egy meddőségi központba, nem láttam értelmét, hogy hónapokon keresztül ne történjen semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!