Nem egyértelmű válasz az orvostól és babát szeretnénk, mi lehet a baj? Sziasztok. Babatervezőben vagyunk a párommal a doki szerint ennek nincs akadálya. (már 2 lányom van) Mégsem vagyok nyugodt. A helyzet a következő.
Figyelt kérdés
Múlthét kedden mentem nőgyógyászhoz mert kb az utolsó menstruációm (ápr.28) elég fura volt.5napig volt meg majd 4 napig barnás folyás. Ilyen sosem volt.Ezután pedig folyamatos alhasi görcs és petefészektáji szúrás jelentkezett. Ez sugárzott a derekamba. A doki megvizsgált azt mondta duzzadt a méhem "valószínűleg" felfázhattam.Megcsinálta a rákszűrést is. Írt fel nekem Apranax-ot hogy napi 3x1-et szedjek múlthét péntekig és hétvégére kutya bajom nem lesz ha mégsem menjek vissza. Szedtem de csak enyhült nem múlt el így most kedden ismét visszamentem. Megint vizsgált és még mindig duzzadt a méhem. Írt fel nekem Monural granulátumot egy adagosat és menjek laborba és elküldött hüvely ultrahangra. Tegnap voltam ezeken és ma mentem vissza az eredményekkel a nőgyógyászhoz.Nos a rákszűrés eredménye és a vér vizelet eredménye jó lett minden. Az ultrahang lelet pedig a következő: Ép emlők külső genikáliák közepes tág vagina. VAskor tömött nyomásérzékeny ut stab környezetben. Folytatásában rendes nagy uterus anteversiovflexioban szabad környezetben. Ép lap hám portion. Az uterus corpus nagysága 39x47mm, nyh vastagsága 13mm, Jobb ovárium 39x26mm, Bal ovárium 27x23mm, A douglasban folyadék nincs. Az uterusban kóros keringés nem látható. A mért adatokat értem hogy a méhem petefészkeim és a nyálkahártyám nagyságai. Ezt a douglasban nincs folyadék ezt viszont nem értem. Még ma is érzem az alhasi nyomást és néha beszúr a petefészkem mindkét oldalt. Kicsit többet pisilek mint szoktam ezt a doki is kérdeztem de ugye annak tudtam be hogy "felvagyok fázva" Kérdezte a doki is és az ultrahangon is a doki hogy mikor volt az utolsó mensim. Szóval így ezekkel a tünetekkel a doki azt mondta hogy minden rendben van minden szép és jó ennél szebb nem is lehetne. Kérdeztem akkor nem kell szednem semmit? Azt mondja nem. És úgy köszönt el hogy ezeket a papírokat tegyem el mert sosem lehet tudni (ráírta az utolsó mensim napját) és kedvesen mosolyogva azt mondta vigyázzak magamra. De nem nyugtatott meg mert a "tünetek" továbbra is fenn állnak. Olyan érzés mintha egy hónapja menstruálnék. A ciklusom 19. napján vagyok. A következő mensim 25-31 között várható. Nem rendszeres 30-32 nap között szokott megjönni. Esetleg másnak volt ilyen problémája? Menjek másik orvoshoz vagy várjam meg amíg magától elmúlik ez a kellemetlen érzés? Vagy mire számíthatok? Egy hete még felvoltam fázva mostmár nem de a fájdalom megvan?2013. máj. 16. 21:03
41/55 anonim válasza:
HA látott felritkulást, az annyiból jó jel hogy lehet ott majd valami amit nem lát, de lehet hogy már nincs ott csak a "helye"látszik. Ezért mondhatta hogy lehet hogy elkezdődöt valami. Azért ne ess kétségbe, most elég fontos lenne hogy megnyugodj, hisz még csak nem is késik, nem csoda hogy nem lát semmit ha van is ott valaki. Nyugi.. Nem mondhatja hogy terhes vagy ha nem látta, és a teszt sem teljesen egyértelmű. Hétvégén tesztelj mégegyet, addigra már megkéne jönnie ügye? akkor tuti mutatja ha van valaki. Nekem 5 hetesen is csak 4mmes petezsákot látott. 4mm az nagyon kicsi. Csoda hogy észrevette, és akkor már 5 hetes volt, ha napi 1 milit nő akkor a nemvárt napján -1 mm volt.. értesz, tehát még bármi lehet, ne aggódj.pihenj sokat, ne forró fürdőzz ne emelj nehezet, ne rúgj be :) stb. hátha baba lesz.szorítok..
42/55 A kérdező kommentje:
Próbálok nyugodt lenni de hát nem olyan egyszerű ugye. Annyi "bajos" dolgon túl vagyok már teherbe eséssel. Az első terhességem a 40.héten halt meg halvaszültem. A második terhességem 8.hónapra sikerült de azzal is megszenvedtem mert görcsöltem véreztem progeszteronhiányos voltam hetente kórház ügyelet hogy él e még. Iszonyat volt. A kisebbikem zökkenőmentes volt tünetmentes terhesség. A tesztekkel most már hadilábon állok "megharagudtam" rájuk. Számomra érthetetlen hogy lehetett múlthét pénteken halvány pozitív tesztem tegnap pedig kettő negatív reggeli és délutáni vizeletből. Szerintem már nem veszek tesztet maximum ha nem jön meg amit szombat és szerda közt nem várunk :( Talán ami "reményt" tud adni az az hogy a múltheti ultrahang óta változás lett ugye a felritkulás és a +5mm mnyhártya vastagodás. De a doki semmi bíztatót nem mondott ős is azt mondta akármi lehet. De ha most megjön akkor vele együtt ki is "ürülök" gondolom ezért kell jövőhéten uh megint. De ez a görcsölés is... a várakozás meg hát arról ne is beszéljünk. A lányok is emlegetik már mikor lesz tesó a pocakomban. Hát nagyon várjuk hogy legyen.
2013. máj. 22. 16:47
43/55 anonim válasza:
Nagyon sajnálom, akkor te is megjártad már a hadak útját. Mindenesetre kitartás, és pozitiv gondolkodás.Én csak ezt tudom tanácsolni.
44/55 anonim válasza:
Nekem múlt hónapban voltak ezek a tüneteim, és méhen kívüli terhesség volt. Magától felszívódott szerencsére, tehát így lehet pozitív teszt után negatív.
45/55 A kérdező kommentje:
Hát ez nem túl bíztató :( bár a doki nem mondta hogy méhen kívül látna valamit..
2013. máj. 23. 17:40
46/55 anonim válasza:
van valami változás?hogy vagy?
47/55 A kérdező kommentje:
Köszi a kérdést. A ciklus 28.napján. Tünetek megvannak még elkezdtek feszülni fájni a cicijeim és "megjön" érzésem van.
Hátszerdáig kiderül. Ált 30-31 napra szokott megjönni. Várunk :(
2013. máj. 25. 10:25
48/55 A kérdező kommentje:
A hidegrázás jelenthet valamit? Pár napja egyfolytába ráz a hideg fázom libabőrös vagyok és olyan érzésem van mintha lázas lennék. Pedig nem. :(
2013. máj. 25. 18:10
49/55 anonim válasza:
akár jelenthet is én nagyon drukkolok. Mert én igy voltam mikor terhes voltam,de ez nem törvényszerü.
50/55 A kérdező kommentje:
Leesett a reggeli hőm 36,9-36,7 ről 36,4-re. Ez ugye azt jelenti hogy megfog jönni?
2013. máj. 26. 09:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!