Kit tekintenél a baba édesanyjának? Akié a petesejt vagy aki kihordja a gyereket?
Én is néztem:)
Jogilag oké, de biológiailag meg nem ő az anya. Ezek azok a dolgok, amikor kiderül, hogy nem mindig jó beavatkozni a természetbe...
Nem láttam a műsort... Lombikunk volt, ikrekkel vagyok terhes. Ha most kiderülne, hogy nem az én petesejtjeimet termékenyítették meg, akkor is magamat érezném a gyerekek/magzatok édesanyjának. Én hordom őket a szívem alatt, én nevelem majd fel őket!
De ahogy olvasom, itt az embriók felcseréléséről van szó! Akkor már az édesapa kérdése is felvetődik!
Én csak az előzetest láttam, de rögtön mondtam a férjemnek, hogy ilyen esetben nekem meg sem fordulna a fejemben elcserélni a babákat. Az én gyerekem az, aki a pocakomban van, a sejt lényegtelen. Az a baba fogja születése után az én illatomat, szívhangomat és hangomat hiányolni, akit én hordtam ki. Ha valamiért jogilag kényszerítenének rá, hogy el kell cseréljem a biológiailag sajátomra, a szívem szakadna meg.
Egy anya 9 hónap alatt megismeri, megszereti a gyermekét, egy apának inkább mindegy, neki születés után kezdődik a baba élete. A férjem legalábbis azt kérdezte, hogy nem sokkal logikusabb-e, születésük után visszacserélni őket, de nekem egyértelműen nem.
Sőt, ha korai, kései vetélésem lenne, beteg lenne a baba, akkor sem követelném a "sajátomat".
Belegondolni is szörnyű, hogy oda kéne adnom egy idegennek a kislányomat, és ebben az esetben is pont ugyanannyira lenne az enyém.
15 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!