Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Most mi lehet a problémám? HELP

Most mi lehet a problémám? HELP

Figyelt kérdés

Szóval lehet kisit kesze-kusza leszek de megpróbálkozok.

2 éve egy kimaradt menszesz után mondta a doki hogy PCOS vagyok. Azóta és előtte sem volt gondom a menszesszel, vagyis mindig 28-30 napos bár első két nap erős és görcsös, mindig rendszeres, nincs gond. Olvasgatok itt hogy vannak akiknek rendben a ciklus de nincs peteérés. Ezt honnan lehet tudni?És olvasgattam egy kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

most akkor a progeszteron-peteérés-PCOS ezek akkor összefüggnek?

Kicsit értetlen vagyok lehet, de ha rendszeres ciklusom van, és jó testsúlyom (179cm magas 76 kg) akkor lehet gondom a teherbeeséssel?

2012. szept. 15. 16:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Sok pcos van akinek rendszeres a ciklusa, sokuknak pé is van, de az inzulinrezisztencia miatt nem jó minőségű a sejt és kevés a progi. Kell csináltatni egy 3. napi hormonsort és egy terheléses cukor+inzulin vizsgálatot.
2012. szept. 15. 16:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, van összefüggés. A pcos-t hormonprobléma okozza, ami egyúttal kihathat a peteérésre és a progeszteronra is. A progeszteron és a peteérés úgy van összefüggésben, hogy progeszteron csak akkor termelődik, ha volt peteérésed, tehát ciklus második felében lehet magas az értéke. Ha a ciklus 21. napján néznek nálad hormonsort, és a progeszteron nem emelkedik meg, akkor nem volt peteérésed. Ettől függetlenül lehet szabályos a ciklusod.

Több embrt ismerek aki pcos-es és szabályos ciklussal nem sikerül évek óta teherbe esnie, de olyat is ismerek aki pcos-es és szabálytalan ciklussal összejött neki és nem is vetélt el. Mindenesetre azt érdemes tudni hogy pcos esetén halmozottan fordul elő meddőség vagy korai vetélés, ezért ha valaha is akarsz gyereket, érdemes elkezdeni már most a kivizsgálást.

Mivel a dolog hátterében hormonprobléma áll, ne nőgyógyásznál kezdj, mert ő csak tünetileg kezel, akár hormonokkal, akár műtéttel. Endokrinológushoz menj, aki megmondja milyen vizsgálatok kellenek, aminek az eredménye alapján tud diagnózist felállítani. Az egyik lehetséges ok valóban az inzulinrezisztencia, de nem mindig... lehet pajzsmirigy probléma is, vagy egyéb hormonális dolog.

Sokan járnak a Mens Mentisbe, fizetős, de az orvosok jók és ha nem tudsz máshol endokrinológust, csak ajánlani tudom. www.mensmentis.hu

2012. szept. 16. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!